Soest, 7 juni 2022

PERSBERICHT

Nieuw: inloopspreekuur voor mensen met rug- en nekklachten

Vanaf woensdag 8 juni a.s. organiseert Fysius elke woensdag een inloopspreekuur voor mensen met rug- en nekklachten. Er is dan gelegenheid om de klachten te bespreken met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van wervelkolomgerelateerde klachten. Het spreekuur vindt elke woensdag plaats van 19.00 tot 20.00 uur bij de Fysius-vestiging in Soest (Nieuwegracht 4-02A). Aanmelden is niet nodig; belangstellenden kunnen plaatsnemen in de wachtkamer en worden op volgorde van binnenkomst geholpen. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Nieuw initiatief
Het inloopspreekuur van Fysius is een nieuw initiatief van Rugexpert Daan van Kouterik. Hij wil hiermee op een laagdrempelige manier mensen met rug- en nekklachten helpen en huisartsen ondersteunen. Bezoekers van het inloopspreekuur dienen er rekening mee te houden dat het gesprek met een Rugexpert 15 minuten duurt. Tijdens het gesprek inventariseert de therapeut de klachten om vervolgens te adviseren. Soms kunnen mensen prima zelf aan de slag gaan met specifieke oefeningen, maar het kan ook zijn dat een behandeling of verwijzing wenselijk of noodzakelijk is. De Rugexpert zal tijdens het inloopspreekuur hier inzicht in geven.

 

Over Fysius

Fysius is een landelijk opererende organisatie die sinds 2007 gespecialiseerde fysiotherapie biedt aan mensen met rug- en nekklachten. Het behandelconcept van Fysius is gebaseerd op de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt hierbij op een biopsychosociale aanpak waarbij verder wordt gekeken dan de lichamelijke klacht. Het hoofdkantoor in Nijverdal heeft een eigen opleidingscentrum voor gespecialiseerde fysiotherapeuten. In december kreeg de organisatie van cliënten een notering in de Top 2021 van ZorgkaartNederland. 

Foto (van links naar rechts): Michiel Smeets, Daphne Zevenbergen en Daan van Kouterik organiseren wekelijks een inloopspreekuur.