Skip to main content

OriGENE-therapie

Fysius werkt op 7 praktijklocaties met de specialistische OriGENE-behandelapparatuur welke is ontwikkeld voor o.a. rugrevalidatie. Fysius Rugexperts werkt al sinds 2007 effectief met OriGENE-therapie en behandelt hiermee mensen met rugklachten met succes!

OriGENE-behandelapparatuur-rugpijn
Page content
OriGENE-behandelapparatuur

OriGENE, dé behandeling bij rugklachten

De OriGENE is een behandeltoestel welke is ontwikkeld om effectief de oorzaak van rugklachten te behandelen. OriGENE-therapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining speciaal voor de rug.

 • Krachttraining
 • Coördinatietraining

Door middel van OriGENE-therapie is de cliënt in staat om gedurende de training(en) de rug op zeer specifiek niveau te trainen en blijvend te versterken. Waar veel fysiotherapeutische behandelingen voor de rug zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich juist op de oorzaak van deze rugklachten en rugpijn.
 

Hoe werkt de OriGENE?

Het doel van de OriGENE is het behandelen van de oorzaak van je rugklachten (spit, hernia, lage rugklachten, etc.). Wanneer je op het OriGENE-toestel plaatsneemt zal je onderlichaam door je Rugexpert worden gefixeerd.

Bewegen op de OriGENE

Wanneer je gaat trainen op de OriGENE zullen je benen en bekken door een veilige fixatie niet mee kunnen bewegen. Op deze manier wordt alleen de beweging van je rug zeer effectief en specifiek getraind.

 • Je Rugexpert plaatst de OriGENE op de juiste hoogte en afmetingen afgestemd op jouw lichaam en klacht
 • Je beweegt onder begeleiding van je Rugexpert je rug op een laag tempo repeterend van voren naar achteren

Het OriGENE-toestel kent diverse instellingsvariabelen, hierdoor kan je Rugexpert geheel op maat de behandeling op jouw lichaam en klacht aanpassen. De behandeling is op maatwerk en dus nooit hetzelfde voor iedereen.

Fysius-praktijken met OriGENE behandelapparatuur

Bij de volgende Fysius-praktijken kan een afspraak gemaakt worden voor een behandeling met de OriGENE behandelapparatuur:

Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door fysiotherapeuten die zijn opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar. Al onze Rugexperts zijn uiteraard opgeleid en gecertificeerd!

De voordelen van OriGENE

De OriGENE-behandeling biedt veel voordelen en is in de meeste gevallen zeer succesvol.

 • Een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van je rug;
 • Een snel merkbaar positief resultaat;
 • Een snelle afname van pijn en beperking in je rug;
 • Een vlotte terugkeer in het arbeidsproces;
 • Een blijvende verbetering van kwaliteit van leven.

Voor wie is OriGENE-therapie wel geschikt?

OriGENE-therapie is geschikt voor mensen met rugklachten. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld wanneer je door je rug bent gegaan, na een acute spit aanval of na een eerder doorgemaakte hernia. Ook terugkerende chronische rugklachten waar je al enkele jaren last van hebt kunnen effectief met OriGENE worden behandeld.

Er zijn ook positieve resultaten bekend bij mensen met hamstring- en liesblessures, bekkenproblematiek, nekklachten en de daarmee samenhangende hoofdpijn. Zelfs wanneer je reumapatiënt bent of lijdt aan de ziekte van Bechterew of Scheuermann (buiten de acute fase) is het mogelijk dat je goed kunt reageren op de OriGENE-therapie.
 

Voor wie is OriGENE-therapie niet geschikt?

De OriGENE-behandeling is niet bedoeld voor mensen met rugklachten door specifieke rugafwijkingen, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een fractuur, sommige ernstige groeistoornissen, gevolgen van ernstige botontkalking, uitzaaiingen in wervels van kanker of elders in het lichaam.

 • Specifieke rugafwijkingen
 • Ernstige vernauwingen in de rug (lumbale stenose)
 • Specifieke reumatische aandoeningen
 • Fractuur
 • Ernstige groeistoornissen
 • Botontkalking
 • Hoogzwanger

Als je contact opneemt met Fysius is het belangrijk dat je op de hoogte bent van jouw medische gegevens. Als je twijfelt, neem dan contact met ons op zodat wij je deskundig advies kunnen geven.