Rugklachten

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met rugpijn. Bij 9 op de 10 ‘rugpatiënten’ wordt geen specifieke medische diagnose vastgesteld. Uw klachten worden vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Onze Rugexperts brengen graag samen met u deze factoren in kaart!

Bij Fysius zien wij regelmatig cliënten die 'te lang' hebben rondgelopen met rugpijn, zelfs als zij al eerder voor diezelfde rugklachten elders zijn behandeld. Wist u dat er al gesproken wordt van chronische rugpijn als de klachten langer dan 12 weken in terugkerende periodes aanwezig zijn?

Maak nu een afspraak

Soorten rugklachten

Waar heeft u pijn?

De locatie van uw klachten kunnen veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Waar heeft u rugklachten? Maak hieronder uw keuze.

Rugklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw werk en andere dagelijkse activiteiten. Rugklachten kunnen ontstaan door verschillende blessures en aandoeningen. Hoe deze aandoeningen het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per patiënt en de oorzaak van de aandoeningen. Hieronder ontdekt u welke soorten rugklachten er zijn, wat de symptomen zijn en hoe middels welke behandelmethodes deze klachten behandeld kunnen worden.

Symptomen rugklachten

Iedere vorm van rugklachten heeft zijn eigen specifieke symptomen. Er zijn een aantal symptomen die kunnen voorkomen:

  • Zeurende of stekende pijn
  • Pijn die er ineens ‘inschiet’
  • Pijn die uitstraalt naar billen en benen
  • Pijn die erger wordt bij lang zitten of lang staan en minder wordt bij bewegen
  • Pijn die erger wordt bij zwaar tillen of andere zware belasting
  • Verminderde beweeglijkheid van de rug
  • Stijfheid van spieren in de rug
  • Gevoelsstoornissen in de benen
  • Krachtsverlies in de benen

Oorzaken rugklachten

Verschillende blessures en aandoeningen kunnen pijn in de rug veroorzaken. De oorzaken voor het ontstaan van deze blessures en aandoeningen zijn zeer divers en verschillen per persoon in de mate van ernst. Enkele bekende voorbeelden van aandoeningen die pijnklachten in de rug veroorzaken zijn: spit, hernia, ischias, slijtage, posturaal syndroom en instabiliteit. Er zijn ook een aantal algemene factoren waardoor men sneller rugklachten kan krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress, ouderdom of een ongeluk of trauma.

Uw behandeling bij rugklachten

De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van uw klacht. Als deze namelijk veroorzaakt wordt door een hernia, is een andere therapie van toepassing dan bij instabiliteit van de onderrug.

Ook is de behandeling afhankelijk per persoon en de mate van klachten. De Rugexpert kan bij het behandelen van rugpijn o.a. gebruik maken van dry needling, massage, oefentherapie, medical taping, rekoefeningen, manuele therapie, etc. Hieronder wordt per klacht aangegeven hoe de klacht het meest effectief behandelt kan worden.

Soorten rugklachten

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak