Rugklachten

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met rugpijn. Bij 9 op de 10 ‘rugpatiënten’ wordt geen specifieke medische diagnose vastgesteld. Uw klachten worden vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Onze Rugexperts brengen graag samen met u deze factoren in kaart! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk ons aanbod.

Bij Fysius zien wij regelmatig cliënten die 'te lang' hebben rondgelopen met rugpijn, zelfs als zij al eerder voor diezelfde rugklachten elders zijn behandeld. Wist u dat er al gesproken wordt van chronische rugpijn als de klachten langer dan 12 weken in terugkerende periodes aanwezig zijn?

Maak nu een afspraak

Soorten rugklachten

Rugklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Rugklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per persoon en de oorzaak van de klachten. Hieronder ontdekt u welke soorten rugklachten er zijn, welke symptomen daarbij horen en met welke behandelmethoden deze klachten behandeld kunnen worden.

Waar heeft u pijn?

De locatie van uw klachten kan u veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Maak hieronder de keuze waar u klachten ervaart.

Symptomen rugklachten

Er zijn verschillende symptomen die kunnen voorkomen bij rugklachten:

  • Zeurende of stekende pijn
  • Pijn die er ineens ‘inschiet’
  • Pijn die uitstraalt naar billen en benen
  • Pijn die erger wordt bij lang zitten of lang staan en minder wordt bij bewegen
  • Pijn die erger wordt bij zwaar tillen of andere zware belasting
  • Verminderde beweeglijkheid van de rug
  • Stijfheid van spieren in de rug
  • Gevoelsstoornissen in de benen
  • Krachtsverlies in de benen

Oorzaken rugklachten

De oorzaken voor het ontstaan van rugklachten zijn zeer divers en verschillen per persoon in de mate van ernst. Enkele bekende voorbeelden van factoren die pijnklachten in de rug veroorzaken zijn: spit, hernia, ischias, slijtage, posturaal syndroom en instabiliteit. Er zijn ook andere factoren waardoor rugklachten kunnen ontstaan zoals een verkeerde lichaamshouding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress, ouderdom of een ongeluk of trauma.

Uw behandeling bij rugklachten

Uw Rugexpert zal tijdens de eerste afspraak (de intake) een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en verwachtingen. Wij werken graag samen met u aan een optimaal behandelresultaat.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Ontdek het Fysius behandeltraject!

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten en rugpijn? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

Soorten rugklachten

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak