Heeft u rugklachten?

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Ongeveer 80% van de mensen krijgt weleens te maken met rugklachten.

Wist u dat er al gesproken wordt van chronische rugpijn als uw rugklachten langer dan 12 weken in terugkerende periodes aanwezig zijn? Bij Fysius zien wij regelmatig cliënten die onnodig lang hebben rondgelopen met rugpijn. Wij brengen graag samen met u deze factoren in kaart. Vraag nú een intake aan!

Maak een afspraak

Over rugklachten

Rugklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Rugklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per persoon en de oorzaak van de klachten. Hieronder ontdekt u welke soorten rugklachten er zijn, welke symptomen daarbij horen en met welke behandelmethoden deze klachten behandeld kunnen worden.

Soorten rugklachten

Locatie van uw rugklachten

De locatie van uw klachten kan u veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Maak hieronder de keuze waar u klachten ervaart.

Rugklachten in combinatie met...

Rugklachten komen regelmatig voor in combinatie met een klacht elders in het lichaam. Waar voelt u nog meer klachten?

Symptomen bij rugklachten

Er zijn verschillende symptomen die kunnen voorkomen bij rugklachten:

 • Zeurende of stekende pijn
 • Acute schietende pijn
 • Pijn die uitstraalt naar billen en benen
 • Pijn die erger wordt bij lang zitten of lang staan en over het algemeen minder wordt bij bewegen
 • Pijn die erger wordt bij zwaar tillen of andere zware belasting
 • Verminderde beweeglijkheid van de rug
 • Stijfheid van spieren in de rug
 • Gevoelsstoornissen in de benen
 • Krachtsverlies in de benen

Oorzaken rugklachten

De oorzaken voor het ontstaan van rugklachten zijn zeer divers en verschillen per persoon in de mate van ernst. Enkele bekende voorbeelden van factoren die pijnklachten in de rug veroorzaken zijn: spit, hernia, ischias, slijtage, posturaal syndroom en instabiliteit. Er zijn ook andere factoren waardoor rugklachten kunnen ontstaan zoals een verkeerde lichaamshouding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress, ouderdom of een ongeluk of trauma.

Welke rugklachten heeft u?

Rugklachten kunnen worden ingedeeld in 3 verschillende categorieën afhankelijk van de duur en de ernst van de klacht:

 • Acute rugklachten – duur van minder dan 6 weken
 • Subacute rugklachten – duur van 6 tot 12 weken
 • Chronische rugklachten – duur van meer dan 12 weken

Wanneer rugklachten niet (correct) worden behandeld kan dit leiden tot blijvende chronische klachten. Blijf daarom bij twijfel niet te lang lopen en vraag tijdig om hulp. Om ergere klachten te voorkomen is het verstandig om door een Rugexpert naar uw rug te laten kijken.

Behandeling bij rugklachten

Het is van essentieel belang om niet onnodig door te blijven lopen maar de oorzaak van uw rugklacht(en) te achterhalen en te behandelen. Fysius is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en helpt u graag bij het verhelpen of verminderen van deze klachten.

 • Wilt u uw rug vrijblijvend laten onderzoeken door een Rugexpert van Fysius? Dan bieden wij u een gratis Rugadvies aan op één van onze vestigingen naar keuze.
 • Wilt u direct starten met een behandeling? Dan bieden wij u een intake aan. Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klachten in kaart te brengen.

Over Fysius Rugexperts

Heeft u al enige tijd last van rugklachten en/of rugpijn? Fysius is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en helpt u graag bij het verhelpen of verminderen van uw rugklachten en rugpijn.

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang gespecialiseerd in het effectief behandelen van rugklachten. Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat (rechtsonder op onze website)! Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraak

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Bekijk onze vestigingen