Skip to main content

DAVID Spine Concept

Bij het verminderen en verhelpen van jouw rugpijn wil je vertrouwen op de nieuwste kennis en technologieën. De DAVID is een toonaangevend behandeltoestel dat meetresultaten gebruikt om cliënten optimaal te begeleiden naar een pijnvrije rug.

DAVID-oefening-mv
Page content

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het DAVID Spine Concept?

De DAVID-behandelapparatuur kan zichzelf aanpassen en corrigeren op jouw lichaam, bijvoorbeeld als een oefening te zwaar of te licht is. De DAVID-therapie kent daarnaast de volgende voordelen:

  1. Verbetert kracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit en functioneren van jouw rug
  2. Door visuele weergave train je de coördinatie middels directe feedback (biofeedback)
  3. Het trainingsschema is gepersonaliseerd en geen trainingsschema is hetzelfde
  4. De spelvorm maakt de behandeling effectiever én leuker!
DAVID-instructie-rugexpert-man

Wanneer is het DAVID Spine Concept geschikt?

Het DAVID Spine Concept is voor bijna iedereen met acute of chronische rugklachten en draagt onder andere bij aan het verhalpen van:  

  1. Acute rugklachten (spit)
  2. Lage rugklachten
  3. Hernia
  4. Chronische rugklachten

Data voor gepersonaliseerde en effectievere behandelingen

De DAVID-therapie wordt wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten. Door geanonimiseerde cliëntinformatie te verzamelen, onderzoekt DAVID de meest effectieve behandelmethode voor ieder individu. Word je bij Fysius behandeld met de DAVID? Dan is deze data alleen in eigen beheer. De DAVID meet het lichaam van de cliënt en past zich vervolgens automatisch aan. De DAVID-therapie gebruikt ‘klinimetrie’ om de beweeglijkheid en kracht van de cliënt te meten; klinimetrie is een objectieve methode die de resultaten van de cliënt vergelijkt met ‘ijkpunten’. Met behulp van deze ijkpunten wordt een persoonlijke en afgestemde behandeling gekozen. Zo stemmen we de behandeling nog beter af op de cliënt.

Welke wetenschappelijke onderbouwing is er voor het DAVID Spine Concept?

Het principe van de DAVID is in meerdere onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken getest. Uit deze onderzoeken blijkt dat, cliënten die de DAVID-therapie gebruiken, in het algemeen sneller en effectiever van hun pijnklachten af zijn. De DAVID-therapie past bijvoorbeeld bevindingen uit het onderzoek van de ‘British Journal of Sports Medicine’ uit 2022 toe: dit onderzoek toont aan dat niet alleen de behandeling zelf belangrijk is, maar ook een persoonlijk afgestemde frequentie en dosering van de behandeling en training (1).

Wil je meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van de DAVID-therapie? Bekijk hier alle gerelateerde onderzoeken op de website van DAVID.

Moderne techniek, wetenschappelijke onderbouwing met een persoonlijke aanpak

Bij Fysius geloven we dat dat je met een wetenschappelijke benadering en de nieuwste technologieën het snelste van jouw rugpijn af bent. Hoe modern onze aanpak ook klinkt, we houden aandacht voor jou als mens. Je kunt tijdens jouw behandeling daarom altijd vertrouwen op de persoonlijke aanpak van jouw eigen Fysius-Rugexpert!

Behandeling met DAVID-extensieapparatuur

Heb je het idee dat het DAVID Spine Concept jou kan helpen bij het tegengaan van rugpijn? Onze Rugexperts adviseren je graag over de juiste behandeling en stemmen de oefeningen af op jouw persoonlijke situatie. Zoek een praktijk bij jou in de buurt of maak meteen een afspraak. 

DAVID-zelfstandig-trainen-v