Skip to main content

Nekpijn

Nekpijn is een veelvoorkomende pijn die zowel links, rechts en in het midden bij het achterhoofd voorkomt. Gelukkig is er veel tegen nekpijn te doen.

Nekpijn
Page content

Symptomen van nekpijn

Nekpijn varieert van een stijfheid tot plotselinge pijnscheuten in de nek. De nekpijn kan ook uitstralen naar je hoofd waardoor hoofdpijn ontstaat. Soms straalt de pijn ook uit naar je schouders en armen. Meestal gaat de pijn door 'natuurlijk herstel' vanzelf over. Als pijn blijft terugkomen, is het aan te raden om de oorzaak aan te pakken zodat je chronische nekpijn voorkomt.

Veelvoorkomende symptomen van nekpijn zijn:

 1. Stijfheid;
 2. Pijnscheuten;
 3. Uitstraling schouder/arm;
 4. Tintelingen;
 5. Hoofdpijn;
 6. Vermoeidheid;
 7. Bewegingsbeperking.

Oorzaken van nekpijn 

Door de oorzaak van je nekpijn te vinden weet je beter waar je op moet letten zodat je de nekpijn kunt verhelpen. 

De belangrijkste oorzaken van nekpijn zijn:

 1. Stress en spanning;
 2. Een eenzijdige of verkeerde houding; 
 3. Overbelasting; 
 4. Een ongeluk, val of andere abrupte beweging met je hoofd.   

Nekpijn na een ongeluk - whiplash

Tijdens een whiplash maakt je hoofd een plotselinge beweging naar achteren en naar voren.  Meestal ontstaat een whiplash als gevolg van een ongeluk zoals een kop-staartbotsing. De klachten kunnen een lange tijd aanhouden. Gelukkig zijn er goede manieren om een whiplash te behandelen. 

Nekpijn door een hernia - nekhernia

Een nekhernia ontstaat als gevolg van een uitpuiling in je nekwervelschijven. Doordat deze uitpuiling op de zenuwwortel drukt, ervaar je een storende en belemmerende pijn. Een nekhernia is goed te behandelen en is met een juiste behandeling gelukkig meestal redelijk snel weg. 

Verhelpen van nekpijn

Loop je al lange tijd rond met nekpijn? Of heb je nekpijn als gevolg van een ongeval? Dan is het slim om je nekpijn te laten behandelen. Fysius is gespecialiseerd in nekpijn en de behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie met een persoonlijk behandelplan. 

Text image