Nekklachten

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan bij een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt.

Echter zijn er ook andere oorzaken mogelijk die voor nekpijn zorgen, zoals een nekhernia, osteoporose of stress.

Maak nu een afspraak

Soorten nekklachten

Waar heeft u pijn?

De locatie van uw klachten kunnen veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Waar heeft u nekklachten? Maak hieronder uw keuze.

Nekklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw werk en andere dagelijkse activiteiten. Nekklachten kunnen ontstaan door verschillende blessures en aandoeningen. Hoe deze aandoeningen het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per patiënt en de oorzaak van de aandoeningen. Hieronder ontdekt u welke soorten nekklachten er zijn, wat de symptomen zijn en hoe middels welke behandelmethodes deze nekklachten behandeld kunnen worden.

Symptomen nekklachten

De klachten bij nekpijn kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. Hierbij kan ook flinke hoofdpijn ontstaan. Maar ook pijn/tintelingen in de schouders en armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten. Nekpijn gaat door het 'natuurlijk herstel' vaak vanzelf over. Als klachten terug blijven komen is het echter sterk aan te raden om hier snel wat aan te doen om zo chronische nekpijn te voorkomen.

Nekpijn symptomen

  • Stijfheid
  • Pijnscheuten
  • Uitstraling schouder/arm
  • Tintelingen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Bewegingsbeperking

Oorzaken nekklachten

Verschillende blessures en aandoeningen kunnen pijn in de nek veroorzaken. De oorzaken voor het ontstaan van deze blessures en aandoeningen zijn zeer divers en verschillen per persoon in de mate van ernst. Een bekende aandoening die pijnklachten in de nek veroorzaakt is een nekhernia. Er zijn ook een aantal algemene factoren waardoor men sneller nekklachten kan krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld een verkeerde lichaamshouding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress, ouderdom of een ongeluk of trauma.

Uw behandeling bij nekklachten

Fysius Rugexperts is al jaren gespecialiseerd in het behandelen en verhelpen van diverse soorten nekklachten. Uw therapeut zal tijdens de eerste afspraak (de intake) een onderzoek uitvoeren gericht op uw nek en de wervelkolom.

Uw Fysius therapeut maakt voor u inzichtelijk waar uw nekklachten vandaan komen, zodat ook u begrijpt wat de oorzaak van uw klachten is. Vervolgens wordt er (samen met u) een persoonlijk behandelplan opgesteld dat bij u past. Onze behandeling zal onder andere gericht zijn op het verminderen van de spierspanning, reductie van pijn, het geven van tips/advies m.b.t. uw lichaamshouding en het weer in balans brengen (versterken en stabiliseren) van uw nek.

Soorten nekklachten

Altijd een vestiging bij u in de buurt

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt!
Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak