Nekklachten

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan bij een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt.

Echter zijn er ook andere oorzaken mogelijk die voor nekpijn zorgen, zoals een nekhernia, osteoporose of stress.

Onze Rugexperts brengen graag samen met u deze factoren in kaart! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk ons aanbod.

Maak nu een afspraak

Soorten nekklachten

Nekklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Nekklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per persoon en de oorzaak van de klachten. Hieronder ontdekt u welke soorten nekklachten er zijn, welke symptomen daarbij horen en met welke behandelmethoden deze nekklachten behandeld kunnen worden.

Waar heeft u pijn?

De locatie van uw klachten kunnen veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Waar heeft u nekklachten? Maak hieronder uw keuze.

Nekpijn symptomen

Er zijn verschillende symptomen die kunnen voorkomen bij nekklachten:

  • Stijfheid
  • Pijnscheuten
  • Uitstraling schouder/arm
  • Tintelingen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Bewegingsbeperking

Oorzaken nekklachten

De oorzaken voor het ontstaan van nekklachten zijn zeer divers en verschillen per persoon in de mate van ernst. Een bekende aandoening die pijnklachten in de nek veroorzaakt is een nekhernia. Er zijn ook andere factoren waardoor nekklachten kunnen ontstaan zoals een verkeerde lichaamshouding, zwaar fysiek werk, eenzijdig werk, overbelasting, onderbelasting, stress, ouderdom of een ongeluk of trauma.

Uw behandeling bij nekklachten

Uw Rugexpert zal tijdens de eerste afspraak (de intake) een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en verwachtingen. Wij werken graag samen met u aan een optimaal behandelresultaat.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Ontdek het Fysius behandeltraject!

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw nekklachten en nekpijn? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

Soorten nekklachten

Altijd een vestiging bij u in de buurt

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt!
Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak