OriGENE Therapie

Bent u op zoek naar OriGENE-therapie?
Fysius Rugexperts werkt met specialistische behandelapparatuur en er staan bij ons op elke vestiging één of meerdere OriGENE-behandeltoestellen. Fysius Rugexperts werkt al sinds 2007 effectief met OriGENE-therapie en behandelt mensen met rugklachten met succes!

Maak nu een afspraak

OriGENE, dé behandeling bij rugklachten!

De OriGENE is een behandeltoestel welke is ontwikkeld om effectief de oorzaak van rugklachten te behandelen. OriGENE-therapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining speciaal voor de rug. Door middel van OriGENE-therapie is de cliënt in staat om gedurende de training(en) de rug op zeer specifiek niveau te trainen en blijvend te versterken. Waar veel fysiotherapeutische behandelingen voor de rug zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich juist op de oorzaak van deze rugklachten en rugpijn.

Hoe werkt OriGENE?

Het doel van de OriGENE is het behandelen van de oorzaak van uw rugklachten. Wanneer u op het OriGENE-toestel plaatsneemt zal uw onderlichaam door uw Rugexpert worden gefixeerd. Wanneer u gaat trainen op de OriGENE (u beweegt uw rug in een behandeling van 20 min. op laag tempo repeterend van voren naar achteren) zullen uw benen en bekken niet niet mee kunnen bewegen. Op deze manier wordt alleen de beweging van uw rug zeer effectief en specifiek getraind. Het OriGENE-toestel kent diverse instellingsvariabelen, hierdoor kan uw Rugexpert geheel op maat de behandeling op uw lichaam en klacht aanpassen. De behandeling is op maatwerk en dus nooit hetzelfde voor iedereen.

Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door fysiotherapeuten die zijn opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar. Al onze Fysius Rugexperts zijn uiteraard opgeleid en gecertificeerd!

De voordelen van OriGENE

De OriGENE-behandeling biedt veel voordelen en is in de meeste gevallen zeer succesvol.

  • Een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van uw rug;
  • Een snel merkbaar positief resultaat;
  • Een snelle afname van pijn en beperking in uw rug;
  • Een vlotte terugkeer in het arbeidsproces;
  • Een blijvende verbetering van kwaliteit van leven.

Voor wie is OriGENE-therapie wel geschikt?

OriGENE-therapie is geschikt voor mensen met rugklachten. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld wanneer u door uw rug bent gegaan, na een acute spit aanval of na een eerder doorgemaakte hernia. Ook terugkerende chronische rugklachten waar u al enkele jaren last van heeft kunnen effectief met OriGENE worden behandeld.

Er zijn ook positieve resultaten bekend bij mensen met hamstring- en liesblessures, bekkenproblematiek, nekklachten en de daarmee samenhangende hoofdpijn. Zelfs wanneer u reumapatiënt bent of lijdt aan de ziekte van Bechterew of Scheuermann (buiten de acute fase) is het mogelijk dat u goed kunt reageren op de OriGENE-therapie.

Voor wie is OriGENE-therapie niet geschikt?

De OriGENE-behandeling is niet bedoeld voor mensen met rugklachten door specifieke rugafwijkingen, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een fractuur, sommige ernstige groeistoornissen, gevolgen van ernstige botontkalking, uitzaaiingen in wervels van kanker of elders in het lichaam.

Als u contact opneemt met Fysius Rugexperts, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw medische gegevens. Als u twijfelt, neem dan contact met ons op zodat wij u deskundig advies kunnen geven.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen over OriGENE-therapie? Of wilt u een afspraak maken voor een intake of gratis (online) Rugadvies? Neem gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak