Manuele Therapie

Met manuele therapie wordt de beweeglijkheid van uw gewrichten vergroot en uw functionaliteit verbeterd. Hierdoor zijn de effecten van Manuele therapie vaak direct merkbaar.

  • Het beter laten bewegen van de gewrichten;
  • Lichaamshouding en bewegingen verbeteren.

Wilt u meer weten over manuele therapie of wilt u weten of manuele therapie een effectieve behandelmethode is voor uw klachten? Neem dan contact met ons op: 0800 - 222 22 27

Maak een afspraak

Wat is Manuele Therapie?

Veelal is overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Manuele therapie is een effectieve behandelmethode die zich richt op de gewrichten.

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Een Master Manueel Therapeut heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Een manueel therapeut is geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een deskundig antwoord te geven op rugklachten.

Manuele therapie wordt toegepast bij:

  • Functiestoornissen van de gewrichten;
  • Functiestoornissen van de spieren en/of zenuwen;

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Een bewegingsbeperking heeft vaak weer invloed op uw lichaamshouding.

Doel van manuele therapie

  • Het beter laten bewegen van de gewrichten;
  • Lichaamshouding en bewegingen verbeteren.

Wanneer heeft u manuele therapie nodig?

Wanneer een gewricht niet goed kan bewegen, of als u dit als pijnlijk ervaart, kan manuele therapie een geschikte behandelmethode zijn. Het effect van manuele therapie is meestal direct na de behandeling al merkbaar; uw gewrichten functioneren beter en bewegen gaat soepeler.

Enkele voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

Verwijzing en vergoeding manuele therapie

Wist u dat sinds 1 januari 2006 manuele therapie net als fysiotherapie vrij toegankelijk is? U heeft geen verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor manuele therapie. Middels de screening, wat in de intake plaatsvindt, wordt door de Rugexpert beoordeeld of u in aanmerking komt voor manuele therapie.

Over Fysius Rugexperts

Heeft u al enige tijd last van rugklachten en/of rugpijn? Fysius is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en helpt u graag bij het verhelpen of verminderen van uw rugklachten en rugpijn.

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang gespecialiseerd in het effectief behandelen van rugklachten. Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat (rechtsonder op onze website)! Wij helpen u graag!

  Bel 0800 - 222 22 27 of chat met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraak

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

“Na 3 jaar rugpijn ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik ben heel blij met de aanpak van Fysius.”
Natasja Walstra, cliënt bij Fysius
"Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering! Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!"
Bas de Jong, cliënt bij Fysius
"Ik kon nauwelijks 10 meter lopen vanwege mijn rugklachten. Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer!"
Marcel Rensen, cliënt bij Fysius