Manuele Therapie

Met manuele therapie wordt de beweeglijkheid van jouw gewrichten vergroot en de functionaliteit verbeterd. Hierdoor zijn de effecten van Manuele therapie vaak direct merkbaar.

  • Het beter laten bewegen van de gewrichten;
  • Lichaamshouding en bewegingen verbeteren.

Wil je meer weten over manuele therapie of wil je weten of manuele therapie een effectieve behandelmethode is voor jouw klachten? Neem dan contact met ons op: 088 - 002 1700.

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Wat is Manuele Therapie?

Veelal is overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Manuele therapie is een effectieve behandelmethode die zich richt op de gewrichten.

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Een Master Manueel Therapeut heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Een manueel therapeut is geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een deskundig antwoord te geven op rugklachten.

Manuele therapie wordt toegepast bij:

  • Functiestoornissen van de gewrichten;
  • Functiestoornissen van de spieren en/of zenuwen;

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Een bewegingsbeperking heeft vaak weer invloed op jouw lichaamshouding.

Doel van manuele therapie

  • Het beter laten bewegen van de gewrichten;
  • Lichaamshouding en bewegingen verbeteren.

Wanneer heb je manuele therapie nodig?

Wanneer een gewricht niet goed kan bewegen, of als je dit als pijnlijk ervaart, kan manuele therapie een geschikte behandelmethode zijn. Het effect van manuele therapie is meestal direct na de behandeling al merkbaar; je gewrichten functioneren beter en bewegen gaat soepeler.

Enkele voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

Verwijzing en vergoeding manuele therapie

Wist je dat sinds 1 januari 2006 manuele therapie net als fysiotherapie vrij toegankelijk is? Je hebt geen verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor manuele therapie. Middels de screening, wat in de intake plaatsvindt, wordt door de Rugexpert beoordeeld of je in aanmerking komt voor manuele therapie.

Over Fysius Rugexperts

Heb je al enige tijd last van rugklachten en/of rugpijn? Fysius is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en helpt je graag bij het verhelpen of verminderen van jouw rugklachten en rugpijn.

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang gespecialiseerd in het effectief behandelen van rugklachten. Heb je nog specifieke vragen over je rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 002 1700 of chat met één van onze medewerkers!

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Altijd een vestiging bij jou in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

“Na 3 jaar rugpijn ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik ben heel blij met de aanpak van Fysius.”
Natasja Walstra, cliënt bij Fysius
"Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering! Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!"
Bas de Jong, cliënt bij Fysius
"Ik kon nauwelijks 10 meter lopen vanwege mijn rugklachten. Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer!"
Marcel Rensen, cliënt bij Fysius