Rugpijn door uw nieren?

Onze nieren zitten in de onderrug en zijn de belangrijkste filter in ons lichaam. Zij filteren als primaire functie ons bloed waardoor afvalstoffen en vocht het lichaam verlaten. Het kan zijn dat de nieren rugklachten en rugpijn veroorzaken en dat deze pijn lang aanhoudt.

Wanneer u denkt dat u rugpijn of rugklachten door uw nieren heeft, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zodat uw klachten deskundig behandeld kunnen worden. Twijfelt u over uw klachten? Bel ons via 088-0021700

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Contracten met alle zorgverzekeraars

Fysius heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.
Meer informatie >

Symptomen bij nierklachten

De pijn uit de nieren straalt dan regelmatig door naar de rug, waardoor het soms moeilijk te bepalen is of de pijn door uw rug of door uw nieren is ontstaan. Toch is er vaak een relatie tussen nier- en rugklachten. Fysius kan dit voor u onderzoeken en helpt u graag bij het verhelpen of verminderen van uw rugklachten of rugpijn.

Oorzaak van nierklachten

Er kunnen allerlei oorzaken voor nierklachten zijn, maar niet iedere klacht leidt tot rugklachten en rugpijn. Hieronder vindt u een aantal oorzaken van nierklachten waar ook regelmatig rugklachten en/of rugpijn bij voorkomen.

Mogelijke oorzaken van nierklachten:

 • Opgelopen nierschade
 • Sprake van een nierbloeding
 • Ontstaan van een nierziekte
 • Nierstenen

Wat kunt u zelf doen?

Rugklachten in combinatie met nierklachten kunnen in verband staan met een probleem in de organen, dit kan uitstralen naar uw rug. Het is belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

 • Twijfelt u over uw nierklachten?

Twijfelt u of u met uw nierklachten een afspraak moet maken? Bij Fysius kunt u namelijk altijd eerst kennis maken, dit heet het Gratis Rugadvies. Met een Gratis Rugadvies zal er naar uw hulpvraag en uw klachten worden gekeken en tevens zal uw rug middels een Rugscan (Spinal Mouse) worden geanalyseerd.

 • Wilt u een behandeling aanvragen?

Wanneer u bij Fysius in behandeling komt start u met een intake. Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en start uw behandeling door uw Rugexpert.

 • Met nierklachten naar de huisarts?

Soms kan het voorkomen dat Fysius uw klachten niet kan behandelen. Indien de Fysius Rugexpert uw nierklachten niet vertrouwd verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Wilt u een afspraak?

Fysius is dé specialist voor rug-, nek- en en bekkenklachten. Blijf niet te lang doorlopen met uw klachten en laat een Rugexpert goed naar uw rugklachten kijken. Wilt u eerst kennis maken met Fysius, vraag dan het Gratis Rugadvies aan. Wilt u direct behandeld worden dan kiest u voor een intake. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 088-0021700. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 088-0021700 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06-12785943

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

Vraag nu een Gratis Rugadvies aan!

Wist u dat...

 • U geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts
 • Fysius wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering
 • U een persoonlijk en effectief behandelplan op maat ontvangt
 • Fysius al meer dan 120.000 cliënten heeft geholpen
 • Onze cliënten een tevredenheidscijfer geven van 98%
 • U vragen via Whatsapp kunt stellen aan een Rugexpert

“Na 3 jaar rugpijn ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik ben heel blij met de aanpak van Fysius.”
Natasja Walstra, cliënt bij Fysius