Skip to main content

Rugpijn en nierklachten

Onze nieren zitten in de onderrug en zijn de belangrijkste filter in ons lichaam. Zij filteren als primaire functie ons bloed waardoor afvalstoffen en vocht het lichaam verlaten. Het kan zijn dat de nieren rugklachten en rugpijn veroorzaken en dat deze pijn lang aanhoudt.

Page content

Symptomen bij nierklachten

De pijn uit de nieren straalt dan regelmatig door naar de rug, waardoor het soms moeilijk te bepalen is of de pijn door jouw rug of door uw nieren is ontstaan. Toch is er vaak een relatie tussen nier- en rugklachten. Fysius kan dit voor jou onderzoeken en helpt je graag bij het verhelpen of verminderen van jouw rugklachten of rugpijn.

Rugpijn tijdens zitten

Oorzaak van nierklachten

Er kunnen allerlei oorzaken voor nierklachten zijn, maar niet iedere klacht leidt tot rugklachten en rugpijn. Hieronder vind je een aantal oorzaken van nierklachten waar ook regelmatig rugklachten en/of rugpijn bij voorkomen.

Mogelijke oorzaken van nierklachten:

  • Opgelopen nierschade
  • Sprake van een nierbloeding
  • Ontstaan van een nierziekte
  • Nierstenen

Wat kan je zelf doen?

Rugklachten in combinatie met nierklachten kunnen in verband staan met een probleem in de organen, dit kan uitstralen naar je rug. Het is belangrijk om je zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw rugklachten en rugpijn vandaan komen.