Skip to main content

Ben je in de overgang? Ja? Gefeliciteerd!

Oké. Een uitdagende levensfase, zeker. Maar je kunt er beter wel in komen dan niet, toch?
Goed dat je aan de slag wilt gaan om op een gezonde manier zelf met zo min mogelijk klachten deze fase van je leven door te komen. Als enthousiaste en deskundige Door-Fysio help ik je hier heel graag bij.

Page content

Door coaching

Vanaf het moment van aanschaf van je programma krijg je toegang tot een helder geschreven E-book, waarin je aan de hand van zes thema’s alles kunt lezen wat belangrijk is om te weten rondom de overgang. Van alle vrouwen krijgt 80% in meer of mindere mate te dealen met diverse overgangsklachten, die elkaar ook nog eens kunnen versterken. Als je hebt geleerd hoe deze processen in elkaar steken, kun je er zelf mee aan de slag. En dat is veel minder ingewikkeld dan het misschien vooraf klinkt. Tijdens de fysieke trainingen is er elke week de gelegenheid om nog verdere informatie uit te wisselen met mij als Door-fysio en met je medesporters. Het E-book vol tips, tools, checklists en ervaringsverhalen van echte vrouwen blijft van jou. Ook nadat je de cursus hebt afgerond.

Fysius-door

Door Fysieke trainingen

De trainingen van Door zijn gericht op het optimaliseren van je kracht, conditie, souplesse en balans. De hormonale veranderingen die aan de gang zijn leiden namelijk tot uitdagingen op al deze gebieden:

 • spierkracht en -volume kan afnemen
 • conditie neemt af, je bent eerder moe, slaapt slechter, ook door nachtzweten en opvliegers
 • gewrichten worden minder soepel en soms pijnlijk, bewegen gaat minder vanzelfsprekend
 • er komen spontaan een paar kilo’s bij, vooral in je buik
 • je bekkenbodem lijkt wel zwakker te zijn geworden

 

Hoe pak je het bewegen weer op? 

Je traint zes weken lang, één keer per week een uur, in een vaste groep op een vast tijdstip. Op je eigen niveau, met specifieke aandachtspunten die voor jou van belang zijn. Als Door-Fysio zorg ik ervoor dat de sfeer tijdens de trainingen open en veilig is. Het is oké wie je bent en met welke doelstelling(en) jij er bent. Tijdens het sporten is er gelegenheid om thema voor thema tips uit te wisselen. Daarmee zullen de oefeningen een relatie hebben met het thema dat die week aan de beurt is.

 1. Welkom in de overgang
 2. Positieve effecten van training
 3. Bekkenbodem en seksuologie
 4. Stemming, stress en slaap
 5. Voeding en hormoonsuppletie
 6. Werk en relaties

Na afloop van het programma kun je zelf verder aan de slag. Weet wel dat bij elk onderwerp jij zelf in de hand hebt en houdt wat je wel of niet wilt delen!

Wat je verder nog moet weten

 • Intake: Om veilig en effectief met je te kunnen gaan trainen, vind ik het belangrijk om vooraf, aan de hand van een online in te vullen intakeformulier, een korte telefonische intake te doen. Binnen het Door-programma hechten we er veel waarde aan om van te voren te weten waar rekening mee gehouden kan worden.

 • Kosten: Maak nu gebruik van het starterstarief van €145,20 (incl BTW) voor het hele programma bestaande uit 6 fysieke trainingen, het E-book en een heleboel tips en tricks.

 • Locatie: Er kan zowel binnen als buiten getraind worden. Dit wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden en eventueel de wensen binnen de groep.

 • Wanneer?: De lessen vinden plaats op vrijdagochtend van 9.00-10.00uur. 

In overleg zijn andere dagen en tijden mogelijk. Wij bieden ook in company trajecten aan. Mocht je daar interesse in hebben, dan kunnen wij uiteraard samen eens de mogelijkheden verkennen.

Dus waar wacht je op? Meld je aan door de vragenlijst in te vullen en ga zo goed mogelijk aan de slag met deze spannende maar uitdagende nieuwe fase in je leven! 

Algemene voorwaarden Door-programma

Algemene voorwaarden/afsprakendocument