Rugpijn of rugklachten bij hockey?

Hockey is een populaire sport. Het is een goede sport om uw conditie op pijl te houden en fit te blijven. Hockey is een sport die om plotselinge sterke bewegingen (explosieve krachten) vraagt. Dit vergt veel van uw wervelkolom. Jaarlijks ontstaan er meer dan 100.000 blessures bij hockey, waaronder ook rugblessures.

Maak nu een afspraak

Oorzaken van rugklachten bij hockey

Hockey is een sport die veel van uw lichaam vergt: sprinten, afremmen, richtingsveranderingen en draaibewegingen. Vooral een plotselinge draaibeweging kan resulteren in rugpijn. Deze beweging van de onderrug zal niet alleen de wervelkolom en tussenwervelschijven onder druk zetten maar ook de spieren, het bindweefsel en de pezen rondom de wervelkolom. Hockey brengt daarom een risico op rugklachten en rugpijn met zich mee.

Ook een (verkeerde) val of een botsing op het hockeyveld kunnen uw rugklachten veroorzaken. In dit geval gaan de rugklachten en rugpijn vaak vanzelf over. (Wanneer u twijfelt, raadpleeg dan uw huisarts) U kunt een pijnstiller nemen om de pijn te verminderen. Wij raden u wel aan om te blijven bewegen. Wanneer de klachten niet na enkele dagen verminderen, raden wij u aan om een afspraak te maken met één van onze Rugexperts, om de oorzaak te achterhalen en ergere rugklachten te voorkomen.

Tips die rugklachten of rugpijn bij hockey kunnen voorkomen

  • Zorg voor sterke buikspieren (core stability)
  • Probeer altijd een warming-up en cooling-down te doen
  • Laat door een professional of coach uw technieken controleren
  • Zorg voor een goed paar schoenen

Soms zijn de klachten niet te verhelpen met bovenstaande tips. Blijven uw rugklachten aanhouden? In dit geval is het verstandig om een afspraak te maken bij Fysius om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten en rugpijn tijdens en/of na het zwemmen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.