Nekpijn of nekklachten?

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht die zowel links, rechts en in het midden bij het achterhoofd kan voorkomen. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan bij een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt. Echter zijn er ook andere oorzaken mogelijk die voor nekpijn (links of rechts) zorgen zoals een nekhernia, osteoporose of stress.

Wat zijn symptomen van nekklachten of nekpijn?

De klachten links of rechts in je nek kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. Hierdoor kan flinke hoofdpijn ontstaan. Maar ook pijn/tintelingen in de schouders en armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten. Nekklachten en nekpijn gaan door het 'natuurlijk herstel' vaak vanzelf over. Als klachten blijven terugkomen, is het echter sterk aan te raden om hier snel wat aan te doen om zo chronische nekpijn te voorkomen.

Veelvoorkomende symptomen van nekpijn zijn:

•    Stijfheid
•    Pijnscheuten
•    Uitstraling schouder/arm
•    Tintelingen
•    Hoofdpijn
•    Vermoeidheid
•    Bewegingsbeperking

Wat is de oorzaak van je nekklachten of nekpijn?

Nekklachten zijn onder te verdelen in aspecifieke en specifieke klachten. Het grootste deel van de mensen heeft aspecifieke nekklachten. Vaak ontstaan deze voornamelijk door overbelaste of verrekte spieren/pezen in de nek.

Nekklachten of nekpijn die een duidelijke oorzaak hebben worden specifieke nekklachten genoemd. Fysius helpt je graag om te leren omgaan met jouw nekpijn.

Enkele voorbeelden van specifieke rugklachten zijn:

•    Artrose
•    Nekhernia
•    Stenose (kanaalstenose)

Nekpijn na een ongeluk - whiplash

Nekpijn door een whiplash is meer dan alleen maar pijn in de nek. Tijdens een whiplash maakt het hoofd een plotselinge beweging naar achteren en naar voren. Vaak ontstaan dit type klacht na een kop-staartbotsing en kunnen de klachten, bij slecht bewegen, een vrij lange periode aanhouden. Ook voor whiplashklachten zijn er goede behandelmogelijkheden.

Wat kan Fysius voor jou betekenen bij nekklachten of nekpijn?

Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. 
Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw nekklachten en nekpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Afspraak maken

Meer informatie?

Heb je nog specifieke vragen over nekpijn of nekklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 002 1700. We helpen je graag!

Vind een vestiging bij jou in de buurt!

Met meer dan 35 behandelcentra zijn we altijd bij jou in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 088 002 1700 en maak vandaag nog een afspraak.