Skip to main content

McKenzie 1

Regio: Lage rug/bekken
Goed voor: Mobiliteit & beweeglijkheid

Page content

Uitleg oefening 'McKenzie 1'

McKenzie oefening 1 bestaat uit drie fases. 

  1. Fase 1: Ga plat op je buik liggen op een comfortabel kleed of een fitnessmat met de bovenkant van je handen naast je op de grond en je hoofd naar één kant gebogen. Het enige wat je doet is vijf minuten blijven liggen op de mat waarbij je jouw bil- en buikspieren ontspant. 
  2. Fase 2: In de tweede fase steun je rustig op je onderarmen waarbij je rustig je onder- en bovenrug strekt. Ook in deze fase houd je jouw bil- en buikspieren ontspannen. Probeer deze oefening één tot drie minuten vast te houden. Tussendoor mag je rusten door je armen naast je neer te leggen en je hoofd weer op één kant op de grond. Je mag geen uitstraling voelen. 
  3.  Fase 3: De derde fase is een herhaling van fase 2, maar in plaats van je onderarmen gebruik je nu je handen als steun; je bovenlichaam komt hierbij dus verder van de grond, maar je navel en bekken blijven contact houden met de grond. Blijf ook tijdens deze oefening je bil- en buikspieren ontspannen. 

Tip: probeer ook McKenzie oefening 2 en oefening 3.

Liever begeleid aan de slag? 

Heb je op dit moment nog geen behandeling bij Fysius en wil je liever onder begeleiding aan de slag? Maak meteen een afspraak met één van onze Rugexperts.