Skip to main content

Massage bij rugpijn

Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Lage en hoge rugpijn komen veel voor, maar ook klachten in de nek, schouders en flanken zien wij regelmatig voorbijkomen. Wanneer je rugpijn hebt kan massage verlichting geven.

Page content

Een massage bij rugklachten

Wanneer je last hebt van rugpijn kan een massage verlichting geven. Omdat er bij (lage) rugpijn sprake kan zijn van spieren die verkrampen of stijf zijn, zorgt een massage voor ontspanning van de spieren. Een massage werkt op korte termijn.

Een massage pakt echter op geen enkele manier de oorzaak van de rugpijn aan. De massage kan voor tijdelijke verlichting zorgen, maar de oorzaak van het probleem wordt hiermee niet behandeld.

Nekklachten

Wat kun je doen bij rugklachten en rugpijn?

Het is belangrijk om de oorzaak van jouw rugklachten en rugpijn te achterhalen, zodat de klachten verholpen kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld rugklachten hebt door een verkeerde zithouding, kun je deze zelf verbeteren door de juiste zithouding aan te nemen. Een massage zal hier de oorzaak niet blijvend van wegnemen.

Veelvoorkomende oorzaken:

  • Verkeerde houding
  • Eenzijdige belasting 
  • Overbelasting
  • Plotselinge, verkeerde beweging
  • Spanning of stress

Blijf je klachten houden? Dan raden wij je aan om niet te wachten om een afspraak te maken bij Fysius. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heb je nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 002 1700. Wij helpen je graag!