Skip to main content

Pijnstillers tegen rugpijn

Rugpijn kan veel invloed hebben op jouw dagelijks leven. Jouw werk, huishouding of hobby’s zoals sporten of tuinieren kunnen hieronder leiden. Medicatie zoals een pijnstiller of paracetamol kan soms verlichting geven.

Page content

Medicatie gebruiken bij rugklachten

Doordat de onderrug pijn ervaart, probeert het lichaam bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt, dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam. Om de bewegelijkheid te bevorderen kun je een pijnstiller innemen, zoals een aspirientje of een paracetamol.

Medicatiegebruik

Wanneer je bij rugklachten en rugpijn medicatie gebruikt, kun je meestal snel merken dat de pijn minder wordt. Belangrijk is om te weten dat door het gebruik van medicatie de oorzaak van jouw rugklachten en rugpijn niet verdwijnen. Houden jouw rugklachten en rugpijn ondanks het medicatiegebruik langere tijd aan? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak bij Fysius.

Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw rugklachten vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Rugpijn tijdens zitten

Soorten rugklachten en rugpijn

Rugklachten zijn onder te verdelen in aspecifieke rugklachten en specifieke rugklachten. Specifieke rugklachten hebben een duidelijke oorzaak, aspecifieke klachten niet. Daarnaast zijn rugklachten na duur in te delen:

  • Acute (lage) rugklachten (duur minder dan 6 weken)
  • Subacute (lage) rugklachten (duur 6 tot 12 weken
  • Chronische (lage) rugklachten (duur langer dan 12 weken)

Wat is de oorzaak van jouw rugklachten?

Jouw rugklachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren, zoals overbelasting van de rug, een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. Ook stress op je werk of in jouw privéleven kan een belangrijke rol spelen bij jouw rugpijn. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat wij samen met jou de rugklachten kunnen verhelpen.

Meer informatie

Heb je nog specifieke vragen over jouw rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 002 1700. Wij helpen je graag!