Skip to main content

Rugpijn en longklachten

Wist je dat jouw longen de oorzaak kunnen zijn van jouw rugpijn? Onze longen hebben als functie om het lichaam te voorzien van zuurstof. Daarnaast zorgen zij ervoor dat koolstofdioxide uit het bloed verwijderd wordt. Wanneer de longen niet naar behoren werken, kan dit o.a. (hoge) rugklachten en rugpijn veroorzaken.

Page content

Oorzaak van longklachten en rugpijn

Pijn in de longen kan uitstralen naar de boven rug. Wellicht heeft u weleens een flinke verkoudheid gehad, waarbij het vele hoesten ook rugpijn veroorzaakte? Een verkoudheid gaat vanzelf over, maar dat geldt niet voor alle klachten. Wanneer u rugklachten en rugpijn heeft (en u verdenkt uw longen van disfunctioneren) is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zodat de klachten behandeld kunnen worden.

Mogelijke oorzaken van longklachten:

  • Longontsteking
  • Verkeerde lichaamshouding (in elkaar gedoken)
  • Roken
Man met rugpijn

Wat kan ik doen bij longklachten?

Rugklachten en rugpijn kunnen in verband staan met een probleem in de organen. Het is belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Indien wij uw rugklachten niet vertrouwen verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Meer informatie

Heb je nog specifieke vragen over jouw long- en rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 002 1700. Wij helpen je graag!