Rugpijn tijdens of na het fietsen?

Lekker een stukje fietsen wordt erg vervelend wanneer u pijn in uw rug heeft tijdens of na het fietsen. Fietsen mag geen belemmering voor u worden en daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

Maak nu een afspraak!

Oorzaken van rugpijn tijdens of na het fietsen

Het kan zijn dat u tijdens of na het fietsen last krijgt van rugklachten en rugpijn. Er zijn diverse oorzaken die de rugklachten en rugpijn bij het fietsen kunnen veroorzaken:

Veel voorkomende oorzaken:  

  • Langdurige verkeerde houding
  • Slechte core stability (stabiele houding)
  • Bekkenscheefstand
  • Ontsteking
  • Hernia

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw fiets niet goed afgesteld staat. Hiervoor kan u terecht bij de fietsenmaker.

Bestaande rugklachten tijdens het fietsen

Het is ook heel goed mogelijk dat u last krijgt van bestaande rugklachten tijdens en/of na het fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slijtage, werk- en/of privébelasting of een hernia. De oorzaak ligt dan niet bij het fietsen, maar de rugklachten of rugpijn kunnen wel geprovoceerd worden door het fietsen.

Het kan zijn dat u al last had van rugklachten en rugpijn, maar dat deze door de fietsbeweging verergerd worden. In dit geval is het verstandig om een afspraak te maken bij Fysius om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten en rugpijn tijdens en/of na het fietsen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.