Skip to main content

Medicatie bij nekklachten of nekpijn?

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. De gehele nek kan pijnlijk of stijf zijn, maar ook links of rechts achter het oor kan de klacht duidelijk voelbaar zijn. Medicatie zoals een pijnstiller of paracetamol kan soms verlichting geven.

Page content

Medicatiegebruik bij nekklachten

Doordat je nekklachten en nekpijn ervaart, probeer je vaak bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt. Dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam. Het is daarom belangrijk om ‘gewoon’ te blijven bewegen. Om de bewegelijkheid te bevorderen kun je medicatie in de vorm van een pijnstiller innemen, zoals een aspirientje of een paracetamol. Door de pijnstiller ga je makkelijker bewegen.

De klachten bij nekpijn kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. Hierbij kan ook flinke hoofdpijn ontstaan. Maar ook pijn/tintelingen in de schouders en armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten.

Nekklachten

Veelvoorkomende symptomen van nekpijn:

  • Stijfheid
  • Pijnscheuten
  • Uitstraling schouder/arm
  • Tintelingen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Bewegingsbeperking

Wat is de oorzaak van jouw nekklachten en nekpijn?

Je nekklachten en nekpijn kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren, zoals een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt. Medicatie kan de pijnklacht wat verminderen, maar op lange termijn is dit niet de oplossing.

Wat is er te doen aan nekpijn?

Het is belangrijk om de oorzaak van de nekpijn te achterhalen, zodat wij samen met jou de nekklachten kunnen verhelpen. 
Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw nekklachten en nekpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.