Skip to main content

Fysius Fit Balance

Volg jij een behandeltraject bij Fysius in Hilversum of Utrecht en wil je nog meer doen om aan je herstel te werken? Ervaar je soms stress of moeite met ontspannen? Twijfel je of het verstandig is om te bewegen met rug- en/of nekklachten? En wil je jouw houding op een duurzame en effectieve manier verbeteren? Dan is Fysius Fit Balance echt iets voor jou!

Page content

Fysius Fit Balance in Hilversum
De lessen van Fysius Fit Balance in Hilversum worden in eerste instantie op donderdag van 16:15-17:15 uur aangeboden. Ben je enthousiast maar kan je niet op deze dag en tijdstip? Neem dan contact op met je Rugexpert en vraag naar de mogelijkheden. 

 

Fysius Fit Balance in Utrecht
De lessen van Fysius Fit Balance in Utrecht worden op vrijdag van 17:00-18:00 uur aangeboden. Ben je enthousiast maar kan je niet op deze dag en tijdstip? Neem dan contact op met je Rugexpert en vraag naar de mogelijkheden. 

Wat is Fysius Fit Balance?

Tijdens de lessen van Fysius Fit Balance besteden we in een kleine groep (max. 4 deelnemers) niet alleen aandacht aan de houding van je rug en nek, maar ook aan zaken als stress, mentale doelen, ademhaling en ontspanning. Zo brengen we hoofd en lichaam in balans!

Waarom Fysius Fit Balance?

Ervaar jij soms ook stress of moeite met ontspannen? Vraag jij je af hoe je je houding op een duurzame en effectieve manier kunt verbeteren? Twijfel je of het verstandig is om te bewegen met rug- en/of nekklachten? Dan zijn de lessen van Fysius Fit Balance echt iets voor jou. De Rugexpert begeleidt jou in het zoeken naar een manier om met minder pijn te bewegen en je krijgt handvatten aangereikt om beter te leren ontspannen.

Voor wie is Fysius Fit Balance?

De Fysius Fit Balance lessen zijn toegankelijk voor iedereen! Het maakt niet uit hoe ver je in je behandeltraject bent of hoeveel last je hebt van rug- en/of nekklachten. Bij Fysius Fit Balance gaan we samen ervaren wat jij kan. Mentaal en fysiek herkennen en erkennen van grenzen en op zoek gaan naar wat goed voelt.

Wat ga je doen bij Fysius Fit Balance?

Bij Fysius Fit Balance ga je wekelijks deelnemen aan een groepsles van een uur. De oefeningen en bewegingen zijn onder andere op yoga, pilates en tai chi oefeningen gebaseerd, hierbij wordt de nadruk gelegd op nek- en rug oefeningen. De lessen bestaan uit een warming-up, een deel fundering, een deel flow/beweging en een cooling down. Bij de fundering leer je hoe je je nek en rug op een veilige manier kunt bewegen en bij het onderdeel flow/beweging breng je in de praktijk wat je net geleerd hebt! Verder wordt er aandacht besteedt aan ademhalingsoefeningen en mentale thema’s (leven in het nu, stress en ontspanning etc.). De sessies bouwen we door de maanden heen op zodat je steeds nieuwe dingen leert. De Rugexpert denkt met je mee en geeft tips hoe je meer uit de Fysius Fit Balance lessen en jezelf kunt halen!

Wat kost het?

Fysius Fit Balance kost 45 euro per maand. Hiervoor mag je iedere week meedoen aan de groepsles van een uur, voor minimaal drie maanden.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar fit@fysius.nl of neem contact op met de Rugexpert.