Cliëntervaring: Arthur Teunissen

Na 9 maanden behandeling ben ik zelfs weer begonnen met voetballen en tennissen.

Arthur Teunissen uit Dieren merkte ongeveer 2,5 jaar geleden zijn eerste klachten. Het begon in zijn benen; uitval, stijfheid en tintelingen. Hij blijkt een drievoudige rugproblematiek te hebben; een hernia, een verschoven wervel/discus en een vernauwing in het zenuwkanaal. Zijn destijds pasgeboren tweeling en oudere zoon maken het nog belangrijker om het dagelijkse leven weer dragelijker te maken, zonder rugpijn. Fysiotherapeut Joël Kapelle heeft Arthur geholpen om dit weer te bereiken.

“Via een kennis, een oud collega, die ik sprak tijdens de avondvierdaagse, kwam ik in aanraking met Fysius. Deze collega was net zeer positief begonnen met zijn behandeling en wellicht kon het mij ook verder helpen.’ Hiervoor is Arthur al een jaar intensief behandeld bij een zelfstandige kliniek en de sportschool in de buurt. Helaas heeft dit niet echt geholpen. ‘Ik kon op een gegeven moment niet goed meer voorover buigen en kwam hierbij zelfs niet verder dan mijn knieën. Dus een hoge verwachting van Fysius had ik niet. Ik zou wel zien wat er ging gebeuren en was benieuwd of Joël mij wel kon helpen, zodat ik weer enigszins functioneerde in mijn dagelijkse leven.

“Ik ben na 9 maanden behandeling zelfs weer begonnen met voetballen en tennissen.”


De geboorte van onze tweeling maakte het nog belangrijker om weer normaal te kunnen functioneren, zonder veel rugpijn en klachten. Ik wilde natuurlijk, net als mijn vrouw, ook kunnen zorgen voor de kinderen in de gewone, dagelijkse dingen. Ik kon mijn kinderen niet eens in hun bedje leggen! En of ik ooit nog weer zou kunnen sporten, dat zou alleen maar een bonus zijn. Dat sporten er niet meer in zat, daar had ik mij al bij neergelegd. Want volledig werken ging op dat moment ook niet meer.

Joël heeft verschillende behandeltechnieken toegepast waaronder Medical Taping. Joël gaf mij tips en adviezen over wat ik juist beter wel of niet kon doen om het sporten weer rustig op te bouwen. Daarbij gaf hij praktische tips en oefeningen die ik gelijk kon toepassen.

“Ik blijf in behandeling om mijn behaalde resultaat te behouden en mijn oefeningen te onderhouden.”


Inmiddels voetbal ik weer, heb ik getennist en ben ik zelfs weer volledig aan het werk! Ik heb twee jaar echt helemaal niets kunnen doen. Dus Fysius heeft mijn verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Wonderbaarlijk! Of ik 100% zal herstellen, dat weet ik niet. Maar ik zit nu op 95% van mijn kunnen dankzij Rugexpert Joel. En de overige 5% zitten in het nog pijnlijk achterover buigen door de verschoten rugwervel. Daar kan ik prima mee leven.

Als ik te lang niet oefen, dan merk ik dat mijn spieren weer wat stijver worden. Daarom blijf ik onder behandeling bij Joël om mijn behaalde resultaat te behouden en mijn oefeningen te onderhouden. Dit vind ik heel waardevol.”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen