Skip to main content

Yoga en rugpijn

Yoga is een perfecte manier om stress te verlagen en om rug-, nek- en bekkenpijn te voorkomen. Dit is precies de reden waarom we onze cliënten adviseren om yoga-oefeningen toe te passen.

Yoga-rugpijn
Page content

Hoe helpt yoga bij rugpijn?

Heb je een zittend beroep? Grote kans dat je urenlang in een eentonige houding achter je bureau zit. Je bent niet de enige, want een zittend beroep met een hoge werkdruk, deadlines en stress steeds vaker voor. Een groeiend aantal mensen ervaart hierdoor serieuze rugpijn. 

Als je langdurig in een verkeerde werkhouding zit, dan leidt dit vaak tot een hoge druk op je wervelkolom of het opstapelen van triggerpoints (spierknopen). Door middel van yoga kun je je flexibiliteit vergroten en tevens werken aan de kracht en uithoudingsvermogen van je rugspieren. Bij een stressvol, zittend beroep is yoga een mooie uitkomst tegen rugpijn.

Yoga versus fitness bij rugpijn

Hoewel je met krachttraining ook gericht je rug kunt trainen, kan alleen krachttraining ook nadelig zijn voor je mobiliteit van je lichaam. Bij yoga wordt je mobiliteit juist vergroot. 
Je ademhaling is bij het uitvoeren van yogaoefeningen ontzettend belangrijk. Zo kan door een juiste ademhaling de zuurstof richting de spieren vloeien, de spanning in je spieren afnemen en meer ruimte in je rug ontstaan. 

Helpt yoga bij alle vormen van rugpijn?

Yoga helpt bijna voor iedereen met rugpijn, zolang je maar luistert naar je lichaam. Zoek de grens op, maar respecteer die ook. Je zult merken dat je bij regelmatige beoefening steeds een stukje verder komt.

Als je rug-, nek- of bekkenpijn ervaart, helpen wij je graag eerst om je rugpijn zo effectief mogelijk aan te pakken. Tijdens en na het behandeltraject is yoga een goede manier om de pijn te verminderen en in de toekomst te voorkomen. 

Rug-, nek- en bekkenpijn laten behandelen

Onze Rugexperts adviseren je graag over yoga en het tegengaan van rugpijn. Maak gerust een afspraak of zoek een praktijk bij jou in de buurt. Wij helpen je graag.

samen-werken-gezonde-rug
De inhoud van deze pagina is gecontroleerd door
Rugexpert-fysiotherapeut-Jasper-Konnik
Jasper Konnik