Chronische Indicatie

Heb je een chronische klacht? Dan betekent dit niet automatisch dat de behandeling van deze klacht in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Maak een afspraakBel voor info

Wanneer is het een chronische aandoening?

Je klacht is een Chronische Aandoening voor de verzekeringswet als deze voldoet aan onderstaande punten:

  • Jouw klacht staat op de Lijst Chronische Aandoeningen (ook wel genaamd Chronische Lijst Borst), die door de overheid is vastgesteld. Je huisarts en/of specialist zijn hiervan op de hoogte;
  • Je hebt een verwijzing van je specialist (orthopeed of neuroloog) waarop je specifieke aandoening staat vermeld;
  • De aandoening op je verwijzing komt woordelijk overeen met de verwoording op Lijst Borst;
  • Je verwijzing is voorzien van de juiste datum.

Vergoeding vanaf de 21e behandeling

Wanneer je klacht aan bovengenoemde punten voldoet, kan worden gestart met het behandeltraject op basis van een Chronische Aandoening. De behandelingen worden (meestal vanaf de 21e behandeling) vergoed vanuit je basispakket. De vergoeding ziet er dan als volgt uit:

  • Voor verzekerden van 18 jaar en ouder komt vanaf de 21e behandeling de vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen uit je aanvullende pakket, voor zover de vergoeding daarvan toereikend is, anders ontvang je van ons een factuur. Een aantal aanvullende verzekeringen dekt in geval van chronische aandoening wel de eerste 20 behandelingen. Lees dit goed na in je polisvoorwaarden of vraag ernaar bij je zorgverzekeraar.
  • Voor kinderen tot 18 jaar worden alle behandelingen in geval van Chronische Aandoening volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Kom je niet in aanmerking?

Wanneer je niet voldoet aan de twee genoemde punten, dan komt je niet in aanmerking voor een Chronische Aandoening. De behandelingen gaan dan ten koste van je aanvullende zorgverzekering of komen voor eigen rekening. Het is belangrijk om te weten dat alle vergoedingen uit de basisverzekering, dus ook bovenstaande fysiotherapie, voor verzekerden vanaf 18 jaar altijd vallen onder het verplicht eigen risico. Dit eigen risico geldt niet voor vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Bekijk ook onze digitale brochure Chronische Indicatie.

Maak een afspraakBel voor info

Altijd een vestiging bij jou in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

Vraag nu een Gratis Rugadvies aan!