Skip to main content

Verbetering rotatie en kracht romp

Regio: Lage rug/bekken
Goed voor: Stabiliteit, coördinatie en kracht

Page content

Uitleg oefening 'verbeteren rotatie en kracht romp'

  1. Voor deze oefening heb je een fitnesselastiek nodig. Maak het elastiek vast aan een deurklink. Het is niet erg als de klink licht op en neer beweegt, maar zorg wel dat je het elastiek stevig bevestigt aan de klink. Het helpt om het elastiek zo dicht mogelijk bij de knik van de klink te bevestigen. 

    Let op: doe dit alleen bij een deur die je van je afduwt om hem te openen. Je kunt, indien mogelijk, de deur ook op slot doen voor hetzelfde effect. 
     
  2. Ga naast een deurpost zitten op een stoel of kruk en pak het elastiek met twee handen vast. Let op: je zit schuin naast de deur en niet met je hoofd gericht naar de deur. 
  3. Pak het uiteinde van het elastiek stevig vast met beide handen bij elkaar en draai vervolgens de beide armen gestrekt van de deur af en volg de beweging met je hoofd. Let erop dat je jouw bekken in een neutrale positie houdt en dat je de bewegin vanuit je romp maakt. 

Liever begeleid aan de slag? 

Heb je op dit moment nog geen behandeling bij Fysius en wil je liever onder begeleiding aan de slag? Maak meteen een afspraak met één van onze Rugexperts.