Skip to main content

Verbetering coördinatie romp

Regio: Lage rug/bekken
Goed voor: Stabiliteit, coördinatie en kracht

Page content

Uitleg oefening 'verbeteren coördinatie romp'

  1. Voor deze oefening heb je een fitnesselastiek nodig. Maak het elastiek ter hoogte van je buik vast aan een deurklink. Het is niet erg als de klink licht op en neer beweegt, maar zorg wel dat je het elastiek stevig bevestigt aan de klink. Het helpt om het elastiek zo dicht mogelijk bij de knik van de klink te bevestigen. 

    Let op: doe dit alleen bij een deur die je van je afduwt om hem te openen. Je kunt, indien mogelijk, de deur ook op slot doen voor hetzelfde effect. 
     
  2. Ga schuin naast de deurpost staan en pak het uiteinde van het elastiek stevig vast. Zet je voeten vlak naast elkaar en strek je armen. Vervolgens draai je met je armen en je romp van de deurklink af en dan weer terug. Belangrijk bij deze oefening is dat je het elastiek niet te ver doortrekt. Draai het elastiek en je armen maximaal tot je middel en niet verder en houd je heupen tijdens de oefening stil. 

Liever begeleid aan de slag? 

Heb je op dit moment nog geen behandeling bij Fysius en wil je liever onder begeleiding aan de slag? Maak meteen een afspraak met één van onze Rugexperts.