Skip to main content

Low Row

Regio: Hoge rug/nek
Goed voor: Stabiliteit, coördinatie en kracht

Page content

Uitleg oefening 'Low Row'

  1. Voor deze oefening heb je een fitnesselastiek nodig. Maak het elastiek ter hoogte van je buik vast aan een deurklink. Het is niet erg als de klink licht op en neer beweegt, maar zorg wel dat je het midden van je elastiek stevig bevestigt aan de klink. Het helpt om het elastiek zo dicht mogelijk bij de knik van de klink te bevestigen. 

    Let op: doe dit alleen bij een deur die je van je afduwt om hem te openen. Je kunt, indien mogelijk, de deur ook op slot doen voor hetzelfde effect. 
     
  2. Pak de uiteindes van het elastiek vast en plaats één van je voeten iets voor je andere. Buig je ellebogen en trek het elastiek naar achteren en weer naar voren. 
  3. Let erop dat je tijdens de oefening je schouderbladen meebeweegt. Voel je weinig weerstand? Gebruik dan een strakker elastiek of breng meer spanning op het elastiek door deze hoger beet te pakken om de oefening zwaarder te maken. 

Liever begeleid aan de slag? 

Heb je op dit moment nog geen behandeling bij Fysius en wil je liever onder begeleiding aan de slag? Maak meteen een afspraak met één van onze Rugexperts.