Wat te doen bij rugklachten en rugpijn?

Hoge of lage rugklachten komen tegenwoordig steeds vaker voor. Maar toch weten de meeste mensen niet wat te doen wanneer zij rugklachten en rugpijn ervaren. Ongeveer 80% van de Nederlanders krijgt te maken met rugklachten of rugpijn. Dit komt doordat wij steeds minder bewegen en onze rug vaak eenzijdig belasten. Doordat u rugpijn ervaart, probeert het lichaam bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt, dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam.

Maak nu een afspraak 

Wat kan ik (zelf) doen bij rugklachten of rugpijn?

Het is belangrijk om te proberen de oorzaak van uw rugklachten of rugpijn te achterhalen, zodat de klachten kunnen worden verholpen. Wanneer u bijvoorbeeld rugklachten heeft door een verkeerde zithouding, kunt u deze zelf verbeteren door de juiste zithouding aan te nemen.

Veelvoorkomende oorzaken

  • Verkeerde houding
  • Eenzijdige belasting
  • Overbelasting (tijdelijk)
  • Plotselinge verkeerde beweging
  • Spanning of stress
  • Zwangerschap

Rugklachten of rugpijn als gevolg van tijdelijke overbelasting gaan vaak vanzelf weer over. Maar in de meeste gevallen is zijn de klachten geleidelijk ontstaan en na verloop van tijd steeds erger geworden. Bij langdurige rugklachten raden wij u aan om u door een Rugexpert te laten onderzoeken zodat de oorzaak van uw klachten in kaart gebracht kan worden.

Wat kan Fysius betekenen voor uw rugklachten en rugpijn?

Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Bij Fysius kunt u terecht met acute rugklachten maar ook wanneer u al lange tijd rugklachten en rugpijn heeft.

Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.