Spinal Mouse (rugscan) bij rugklachten

De Spinal Mouse® is een handzaam meetinstrument die helpt bij het diagnosticeren van rugklachten en rugpijn. Het analyseert zowel de stand en beweeglijkheid van de totale wervelkolom, als losse gedeeltes (de stand van de wervels ten opzichte van elkaar) in de rug.

Maak nu een afspraak

Hoe werkt de Spinal Mouse?

De Spinal Mouse wordt bediend door uw Fysius Rugexpert en is een apparaat dat vlak naast uw wervelkolom rolt en op deze wijze een analyse van de beweging en de stand van uw rug maakt. De Rugexpert zal u vragen om verschillende bewegingen uit te voeren, zoals een neutrale houding, vooroverbuigen en het strekken van de rug. De metingen van de Spinal Mouse worden direct verwerkt in de computer, die een grafisch beeld van uw rug maakt.

Aan de hand van een lichamelijk onderzoek en de verkregen meetuitslagen van de Spinal Mouse kan uw Rugexpert bepalen hoe uw persoonlijk behandelplan eruit gaat zien. 
U krijgt altijd uitleg over de uitkomst van het onderzoek, over de oorzaak van uw klachten en hoe u daar het beste mee kom kunt gaan.

Na een aantal behandelingen wordt er altijd d.m.v. een tussentijdse evaluatie bekeken of er verandering in uw rug heeft plaatsgevonden.

Betrouwbaarheid van de Spinal Mouse

Het toestel bestaat al sinds 1998 en komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de Spinal Mouse veilig, betrouwbaar en snel is. De Rugexperts van Fysius zijn opgeleid om de metingen met de Spinal Mouse uit te voeren. 

Onderzoeken betrouwbaarheid:

Reliability and validity of non - radiographic methods of thoracic kyphosis measurement: A systematic review. Manual Therapy 19 (2014) 10-17. E. Barrett et al.

The validity and reliability of “Spinal Mouse” assessment of spinal curvatures in the frontal plane in pediatric adolescent idiopathic thoraco-lumbar curves.  Eur Spine J 2016 Feb 22;25(2):476-82. Epub 2015 Apr 22. Ayse Livanelioglu et al.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over de Spinal Mouse meeting? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.