Loopt Rugpijn als een rode draad door uw leven?

Wordt u iedere dag herinnerd aan een vervelende rugpijn? Rugpijn loopt bij veel mensen vaak als een rode draad het leven. Iedereen gaat hier anders mee om. Waarom heeft u nog steeds rugklachten? Lees wat u kunt doen en laat niet langer meer een dag bepalen door uw rugklachten!

Ja, ik wil gratis advies

Over Rugpijn

Rugpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen qua lichamelijk klachten. Zo'n 80 tot 90% van de mensen zal op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaken. De kosten die het gevolg zijn van het ziekteverzuim en de behandeling van rugklachten zijn enorm. Veel mensen ervaren een beperking in het leven doordat zij dagelijks geconfronteerd worden met rugpijn. Loopt rugpijn ook bij u als een rode draad door het leven...?

De wervelkolom als oorzaak

De wervelkolom heeft een belangrijke centrale plaats in uw lichaam en bestaat uit o.a. 24 wervels, 23 tussenwervelschijven en facetgewrichten:

 • 7 nekwervels
 • 12 ruggenwervels
 • 5 lendenwervels
 • Én het heiligbeen

Opbouw en functies

 • Tussenwervelschijven: tussen twee wervellichamen ligt telkens een tussenwervelschijf die de elasticiteit verhogen en de maximale bewegingsmogelijkheden bepalen van uw wervelkolom;
 • Facetgewrichtenzorgen ervoor dat enige beweging tussen de wervels onderling mogelijk is;
 • Wervelbogen: begrenzen het wervelkanaal aan de achterzijde waarin het ruggenmerg en verder de naar beneden gelegen bundel zenuwen ligt die uit het ruggenmerg ontspringt;
 • Zenuwen: tussen iedere twee bogen verlaten zich zowel links als rechts zenuwen het wervelkanaal.
 • Ligamenten: tussen de doornuitsteeksels/bogen  en rondom de wervels bevinden zich bindweefselbanden (ligament);
 • Spieren: om dit alles heen liggen spieren, welke als het ware als een strak corset dient.

De rode draad...

Veel pijnklachten ontstaan bijvoorbeeld door het verkeerd gebruiken/aanleren van de wervelkolom. Maar er zijn ook veel pijnklachten waar geen duidelijk antwoord op is en die onderzocht moeten worden door bijv. een Rugexpert in een vestiging bij u in de buurt. Rugklachten kunnen worden onderscheiden in 3 typen:

 • Acute rugklachten (plotseling)
 • Symptomatische rugklachten (onderliggende oorzaak)
 • Aspecifieke rugklachten (geen duidelijke oorzaak)

Waar heeft u pijn?

Heeft u duidelijke nek-, rug- of bekkenklachten? Bekijk dan snel wat Fysius voor u kan betekenen. Weet u niet zo goed waar uw precieze pijn ligt, dan kunt u ons altijd bellen voor een gratis Rugadvies. Wij helpen u graag!

Over Fysius Rugexperts

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang dé specialist voor rug- en bekkenklachten.
Wij geven u graag tips en adviezen om samen te werken aan een gezonde rug.

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Welke afspraak wilt u maken?

Ik wil gratis advies van Fysius

Wanneer u twijfelt over de ernst van uw pijn en waar uw klachten vandaan komen raden wij u aan om een afspraak te maken met een Rugexpert op een vestiging naar keuze. Wij bieden u graag een vrijblijvend gesprek aan waarbij één van onze Rugexperts samen met u bekijkt welke klachten u ondervindt. Tevens wordt er een Rugscan gemaakt zodat uw klachten in beeld worden gebracht. U verlaat het kennismakingsgesprek met een persoonlijk advies waar u echt iets aan heeft.


Gratis Rugadvies
Ik wil direct geholpen worden

Met een Intake wordt er direct een afspraak ingepland waarmee u verzekerd bent van goede zorg. Om de oorzaak van uw klachten goed in kaart te brengen bestaat de intake uit een uitgebreid onderzoek. Uw klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens de intake brengt de Rugexpert deze factoren in kaart en stemt samen met u de haalbare doelen en verwachtingen af. Er wordt een persoonlijk en intensief behandelplan opgesteld, hiermee kunt u direct starten met uw behandeltraject.


Intake