Is rugpijn de olifant in de kamer?

Pijn vanuit uw rug gaat vaak niet vanzelf over... Wist u dat, wanneer u meer dan 3 maanden rugklachten ervaart, u al te maken heeft met chronische rugpijn? Is rugpijn bij u de olifant in de kamer? Vraag onze Rugexperts gratis om deskundig advies!

Houdt uw rugpijn al een tijdje aan?

Doorlopen met rugpijn brengt een aanhoudend risico met zich mee. Wist u dat rugpijn die bijvoorbeeld met dan 3 maanden aanhoudt al chronische rugpijn genoemd wordt Chronische rugpijn klachten zijn klachten die onafgebroken aanhouden of die regelmatig terugkeren.

Wist u dat chronische rugpijn klachten:

  • Niet (meer) vanzelf genezen
  • Kunnen uitstralen naar de armen en/of benen

U heeft al te maken met chronische rugpijn als deze langer dan 3 maanden onafgebroken aanhoudt. Om de pijn te vermijden zal u veel bewegingen niet meer doen. Dit zorgt voor zwakker wordende spieren en een afnemende belastbaarheid van de rug.

Terugkerende rugklachten...

Dat is een belangrijke vraag die u zichzelf moet afvragen. De ene rugpijn is de andere niet. Sommige mensen met rugpijn ervaren de pijn eenmalig en als niet ernstig, terwijl andere mensen met rugpijn keer op keer te maken hebben met een terugslag.

Het lichaam geeft een signaal in de vorm van pijn wanneer er eventueel iets met uw lichaam aan de hand is.

  • Heeft uw lichaam langdurige overbelasting?
  • Heeft u uw levensstijl) veranderd of aangepast?
  • Luistert u naar de signalen die uw lichaam geven?

Doorlopen met rugpijn kan namelijk (blijvende) schadelijke gevolgen hebben. De pijnwekker is een signaal die aangeeft wanneer u dus actie moet ondernemen voor uw lichaam en rugklachten.

Blijf dus niet langer lopen... vraag een Rugexpert om advies!

Regelmatig zien wij mensen die 'te lang' hebben rondgelopen met rugklachten zonder dat zij daarvoor bij de fysiotherapeut zijn geweest. Veel mensen met rugklachten proberen de pijn zelf op te lossen en gebeurt dit niet altijd op de juiste wijze.

Heeft u professionele hulp bij uw rugklachten nodig? Wist u dat Fysius gratis inzicht kan bieden in de oorzaak van uw rugklachten, nekklachten of bekkenklachten? Blijf niet langer lopen met vragen en vraag vandaag nog het gratis Rugadvies aan!

Over Fysius Rugexperts

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang dé specialist voor rug- en bekkenklachten.
Wij geven u graag tips en adviezen om samen te werken aan een gezonde rug.

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Welke afspraak wilt u maken?

Ik wil gratis advies van Fysius

Wanneer u twijfelt over de ernst van uw pijn en waar uw klachten vandaan komen raden wij u aan om een afspraak te maken met een Rugexpert op een vestiging naar keuze. Wij bieden u graag een vrijblijvend gesprek aan waarbij één van onze Rugexperts samen met u bekijkt welke klachten u ondervindt. Tevens wordt er een Rugscan gemaakt zodat uw klachten in beeld worden gebracht. U verlaat het kennismakingsgesprek met een persoonlijk advies waar u echt iets aan heeft.


Gratis Rugadvies
Ik wil direct geholpen worden

Met een Intake wordt er direct een afspraak ingepland waarmee u verzekerd bent van goede zorg. Om de oorzaak van uw klachten goed in kaart te brengen bestaat de intake uit een uitgebreid onderzoek. Uw klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens de intake brengt de Rugexpert deze factoren in kaart en stemt samen met u de haalbare doelen en verwachtingen af. Er wordt een persoonlijk en intensief behandelplan opgesteld, hiermee kunt u direct starten met uw behandeltraject.


Intake