Rugpijn of rugklachten door uw nieren?

Onze nieren zitten in de onderrug en zijn de belangrijkste filter in ons lichaam. Zij filteren als primaire functie ons bloed waardoor afvalstoffen en vocht het lichaam verlaten. Het kan zijn dat de nieren rugklachten en rugpijn veroorzaken en dat deze pijn lang aanhoudt. De pijn uit de nieren straalt door naar de rug, waardoor het soms moeilijk te bepalen is of de pijn door uw rug of door uw nieren is ontstaan. Toch is er vaak een relatie tussen nier- en rugklachten. Fysius kan dit voor u onderzoeken en helpt u graag bij het verhelpen of verminderen van uw rugklachten of rugpijn.

Maak nu een afspraak!

Oorzaak van nierklachten

Er kunnen allerlei oorzaken voor nierklachten zijn, maar niet iedere klacht leidt tot rugklachten en rugpijn. Hieronder vindt u een aantal oorzaken van nierklachten waar ook regelmatig rugklachten en/of rugpijn bij voorkomen.

Mogelijke oorzaken van nierklachten:

  • Opgelopen nierschade
  • Sprake van een nierbloeding
  • Ontstaan van een nierziekte
  • Nierstenen

Wat kunt u doen bij nierklachten, rugklachten en rugpijn?

Als u nierklachten heeft en tevens rugklachten en rugpijn is het belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren en onderzoeken door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Indien wij uw rugklachten niet vertrouwen verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw nier- en rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met 29 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.