Rugpijn en leverklachten?

Wist u dat rugpijn een verband kan hebben met uw lever? Onze lever is het grootste orgaan in het lichaam. De lever heeft de belangrijke taak om bloed te filteren voordat het ander organen bereikt. Klachten aan de lever, oftewel leverpijn wordt vaak waargenomen in het rechter kwadrant van de buik, net onder de ribbenkast. De leverpijn kan hierbij ook uitstralen naar de rug. Dit kan een oorzaak zijn van uw rugklachten en rugpijn.

Maak nu een afspraak!

Oorzaak van rugpijn door leverklachten

De klacht aan de lever kan verschillende oorzaken hebben, van relatief onschuldig tot ernstig. Wanneer u pijn aan uw lever heeft is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zodat de klachten behandeld kunnen worden. Hieronder vindt u een aantal oorzaken van leverklachten waar ook regelmatig rugklachten en rugpijn bij voorkomen.

Mogelijke oorzaken van leverklachten:

  • Ontsteking
  • Leverabces

Wat kan ik doen bij leverklachten?

Rugklachten en rugpijn kunnen in verband staan met een probleem in de organen. Het is belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Indien wij uw rugklachten niet vertrouwen verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Bel naar 088 002 1700 of maak meteen online een afspraak!

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :