Heb je Rugpijn én buikpijn?

Heb je last van zowel rugpijn als buikpijn? Of heb je rugpijn en voel je je misselijk? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken kunnen variëren van relatief onschuldig tot zeer ernstig.

Wanneer je rugpijn of rugklachten in combinatie met buikpijn hebt, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zodat je klachten deskundig behandeld kunnen worden. Twijfel je over je klachten? Bel ons via 088 002 1700

Afspraak makenGratis Rugadvies

Oorzaken van rugpijn én buikpijn

Pijn in de buik, onderbuik of misselijkheid in combinatie met rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je last hebt van een gedeelte van de buik of rug, terwijl de daadwerkelijke klacht ergens anders zit.

Mogelijke oorzaken van rugpijn en buikpijn zijn onder andere:

 • Maagzweren
 • Galstenen
 • Nierstenen
 • Blaasontsteking
 • Stress

Symptomen van rugpijn én buikpijn

Naast rugpijn en buikpijn, kunnen er ook andere symptomen zijn die duiden op een probleem. Herken je één of meerdere onderstaande symptomen? Neem dan contact op met je huisarts.

 • Verminderde eetlust
 • Braken/overgeven
 • Boeren
 • Misselijkheid
 • Problemen met je ontlasting
 • Problemen met plassen

Wat kun je zelf doen?

Rugklachten in combinatie met buikpijn kunnen in verband staan met een probleem in de organen. Dit kan uitstralen naar de (onder)buik. Het is belangrijk om je zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar jouw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Twijfel je over je buikpijn?

Twijfel je of je met jouw buikpijn klachten een afspraak moet maken? Bij Fysius kun je namelijk eerst kennis maken, dit heet het Gratis Rugadvies. Met een Gratis Rugadvies zal er naar jouw hulpvraag en je klachten worden gekeken en zal je rug (wanneer nodig) middels een soort "rugscan" (Spinal Mouse) worden geanalyseerd.

Wil je een behandeling aanvragen?

Wanneer je bij Fysius in behandeling komt start je met een intake. Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van jouw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en start je behandeling door jouw Rugexpert.

Met buikklachten naar de huisarts?

Soms kan het voorkomen dat Fysius jouw klachten niet kan behandelen. Indien de Fysius Rugexpert je rugklachten niet vertrouwt verwijzen wij je door naar jouw huisarts.

Wil je een afspraak maken?

Fysius is dé specialist voor rug-, nek- en en bekkenklachten. Blijf niet te lang doorlopen met uw klachten en laat een Rugexpert goed naar uw rugklachten kijken. Wilt u eerst kennis maken met Fysius, vraag dan het Gratis Rugadvies aan. Wilt u direct behandeld worden dan kiest u voor een intake. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via 088 002 1700. Wij helpen je graag!

Afspraak makenGratis Rugadvies

Altijd een vestiging bij jou in de buurt!

Bekijk onze vestigingen

Wij bieden


“Na 3 jaar rugpijn ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik ben heel blij met de aanpak van Fysius.”
Natasja Walstra, cliënt bij Fysius