Rugpijn of bekkenklachten na de bevalling?

Na de bevalling weer de oude worden is niet van de ene op de andere dag gebeurt. Het duurt een poosje voordat uw lichaam weer hersteld is van de bevalling. Klachten en pijn rondom het bekken en/of lage rug kunnen tijdens de zwangerschap ontstaan en aanhouden na de bevalling. Soms kunnen bekkenklachten en bekkenpijn verward worden met lage rugpijn.

Maak nu een afspraak!

Ontzwangeren en rugklachten

Zowel psychisch als lichamelijk herstellen kost tijd. Kleine kwaaltjes zoals de zwangerschapskilo’s, vermoeidheid en vergeetachtigheid gaan vaak na enige tijd over. Tijdens de zwangerschap (of kort na de bevalling) kunnen er ook klachten ontstaan aan het bekken. Het hormoon ‘relaxine’ dat vrijkomt tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat de banden soepeler worden. Dit maakt het bekken makkelijker vervormbaar, zodat het kind bij de geboorte eenvoudiger door de bekkenring kan passeren. Dit hormoon en de daarbij behorende lichamelijke veranderingen kunnen zorgen voor aanhoudende bekken- en rugklachten na de bevalling.

Bekkenpijn na de bevalling

Als u tijdens uw zwangerschap last heeft gehad van bekkenklachten en bekkenpijn, is er kans dat deze klachten door de bevalling (tijdelijk) erger zijn geworden. Het kan ook zijn dat pas na de bevalling de bekkenklachten en bekkenpijn ontstaan. In beide gevallen is het belangrijk dat de bekken de eerste dagen extra rust krijgt.

Symptomen van bekkenpijn

De meeste vrouwen die bekkenklachten krijgen door de zwangerschap, hebben last van een continu aanwezige pijn. De pijn bevindt zich vaak:

  • Rond het bekken
  • In de onderrug
  • Bij het stuitje
  • Rond de Buik
  • Aan de zijkanten of achterkant van de billen en/of benen
  • In de liezen
  • Rond het schaambeen

Behandeling bij bekkenpijn na uw zwangerschap

Wanneer u bekkenklachten en bekkenpijn heeft raden wij u om zo min mogelijk te tillen, zodat er niet te veel druk op de bekkenbodem komt te staan. Als de klachten u belemmeren in het dagelijks leven, is het verstandig om een afspraak te maken. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw bekkenklachten en bekkenpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw bekken- en rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.