Rugklachten of rugpijn door het werk?

Rugklachten of schouderklachten die door uw werk veroorzaakt worden, kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks leven. Uw werk, huishouding of hobby’s zoals sporten of tuinieren kunnen hieronder leiden. De klachten kunnen zowel in de bovenrug als de onderrug ontstaan.

Maak nu een afspraak

Oorzaak van rugklachten of rugpijn op het werk

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk die u rugklachten of rugpijn op het werk kunnen veroorzaken. Zittend werk kan erg belastend zijn voor uw rug, maar ook zwaar werk waarbij u veel moet tillen kan rugklachten en rugpijn veroorzaken. Een minder bekende oorzaak is stress, maar dit komt toch regelmatig voor.

Rugklachten door zittend werk

Eén van de meeste voorkomende oorzaken van rugpijn tijdens het zitten is een verkeerde lichaamshouding tijdens kantoorwerk. Denk bijvoorbeeld aan onderuitgezakt zitten of met een gebogen nek achter de computer zitten.

Enkele tips om uw zithouding op het werk te verbeteren

  • Rechte/actieve rug (geen bolle of juist holle rug)
  • Billen goed aangeschoven tegen de stoelleuning
  • Knieën in 90 graden met de voetzolen recht op de grond
  • Schouders ontspannen (niet naar voren hangen)
  • Nek ontspannen
  • Hoofd rechtop en naar voren kijkend
  • Ellebogen zijn ondersteund en hebben een hoek van 90 graden, leunend op de armleuningen van de stoel

Rugklachten door zwaar lichamelijk werk

Ook zwaar lichamelijk werk zoals stratenmaker, schoonmaakster of werk op de bouw kunnen resulteren in rugklachten en rugpijn. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door veel bukken of zwaar tillen op uw werk.

Een goede tilbeweging

Om de rug zo min mogelijk te belasten bij het tillen raden wij u aan om vooral gebruik te maken van uw beenspieren en knieën. Let daarbij op dat u niet vanuit een gedraaide beweging tilt. Ook te zwaar tillen kan rugpijn veroorzaken. Hieronder ziet u een illustratie van de juiste tilbeweging.

Rugklachten door stress op het werk

Als mensen (langdurig) stress ervaren, gaat dit eigenlijk altijd gepaard met lichamelijk klachten. Rugpijn is daarbij een veelvoorkomende klacht als het gaat om stress. Stress moet niet onderschat worden en is goed behandelbaar door de jarenlange ervaring van onze Rugexperts.

Wat kan Fysius beteken voor mijn rugklachten door werk?

Herkent u één van de bovenstaande klachten of is voor u de oorzaak van uw rugklachten nog steeds onduidelijk. Neem dan vrijblijvend contact op met Fysius. Wij helpen u graag!
Fysius Rugexperts is de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. 
Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw nekklachten en nekpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.