Rugpijn of rugklachten bij tennis?

Veel verzekerden weten niet wat er uit het aanvullende pakket en wat er vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Weet u wat een restitutiepolis, een naturapolis óf wat uw eigen bijdrage inhoudt? Uit onderzoek van Pricewise blijkt dat steeds minder verzekerden niet precies weten waar zij voor verzekerd zijn.

Maak een afspraak

Rugpijn of rugklachten bij tennis?

Tennis is een goede sport om actief en gezond te blijven. Helaas kent ook tennis zo zijn blessures. Een tennisarm of polsblessure komen veel voor, maar ook rugklachten komen bij tennis met regelmaat voor. De forehand en backhand slagen vereisen veel draaibewegingen van de wervelkolom wat kan resulteren in rugklachten en rugpijn bij tennis.

Maak nu een afspraak

Oorzaken van rugklachten bij tennis

De (lage) rug is een kwetsbare zone, omdat er bij tennis vaak bewegingen worden gemaakt waarbij de romp volledig gestrekt wordt. Dit gebeurt bij de opslag of een snelle voorwaartse uitval naar het net. Spierscheuren of verrekkingen kunnen hierbij eenvoudig ontstaan, wat weer rugpijn tot gevolg heeft.

De forehand en backhand, waarbij een draaibeweging wordt gemaakt, kunnen bij een verkeerde tennistechniek resulteren in rugpijn. Deze beweging van de onderrug zal niet alleen de wervelkolom en tussenwervelschijven onder druk zetten, maar ook de spieren, het bindweefsel en de pezen rondom de wervelkolom.

Tips die rugklachten of rugpijn bij tennis kunnen voorkomen:

  • Zorg voor sterke buikspieren (core stability)
  • Probeer altijd een warming-up en cooling-down te doen
  • Laat door een professional uw tennistechniek controleren (en aanpassen)
  • Controleer of de racketspanning bij u past
  • Zorg voor een goed paar tennisschoenen

Soms zijn de klachten niet te verhelpen met bovenstaande tips. Blijven uw rugklachten aanhouden? In dit geval is het verstandig om een afspraak te maken bij Fysius om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten en rugpijn bij tennis? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.