Rugpijn of rugklachten tijdens het paardrijden?

Paardrijden is een sportactiviteit die zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid voordelen te bieden heeft. Helaas kent iedere sport blessures en zo ook paardrijden. Sommige ruiters krijgen last van rugpijn tijdens het rijden en dit kan ten koste gaan van het rijplezier.

Maak nu een afspraak

Oorzaken van rugklachten bij paardrijden

De rugklachten die bij paardrijden voorkomen bevinden zich vaak in de onderrug. De pijn kan verschillende oorzaken hebben, maar komt bijna altijd voort uit een verkeerde houding. De verkeerde houding kan ook zorgen voor een disbalans van de ruiter.

Een goede houding bij paardrijden om rugpijn te voorkomen

Een goede zithouding bij paardrijden is van groot belang, zowel voor de ruiter als het paard. Hieronder een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het rijden.

1. Zitbeenknobbels

Het menselijk lichaam heeft twee zitbeenknobbels (zie afbeelding). Het is belangrijk dat beide zitbeenknobbels het zadel raken. Wanneer dit niet het geval is dan zit u niet juist op het paard. Het kan zijn dat u uw bekken te ver naar voren of naar achter heeft gekanteld. Een Fysius Rugexpert kan u hierover goed informeren!

2. Een ontspanning houding

Als u te veel spanning in uw romp opbouwt om uw wervelkolom zo stil mogelijk te houden, moet uw lichaam dat elders compenseren. U als ruiter moet de bewegingen van het paard opvangen en daarom is het juist belangrijk dat uw wervelkolom flexibel is.

3. Rugklachten door een val van het paard

Een val van het paard kan ook resulteren in rugklachten en rugpijn. Wanneer u blijvende klachten houdt, raden wij u aan om een afspraak te maken met een Fysius Rugexpert om de oorzaak te achterhalen. (Wanneer u twijfelt, raadpleeg dan uw huisarts)

Wat kan Fysius voor uw rugklachten bij paardrijden betekenen?

Wanneer u last heeft van rugklachten of rugpijn bij paardrijden is het van essentieel belang om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Fysius Rugexperts is al jarenlang de gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rugklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise in om de oorzaak te achterhalen en antwoord te geven op deze klachten.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten bij paardrijden of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.