Rugpijn of rugklachten bij golfen?

Lekker een potje golfen wordt al snel vervelend wanneer u rugklachten heeft. Het kan zijn dat er bestaande rugklachten optreden, maar ook een verkeerde golftechniek kan in rugpijn resulteren. De oorzaken van rugklachten en rugpijn door golfen kunnen uiteenlopen van een overbelasting die binnen een week afneemt tot chronische aandoeningen zoals artrose of een hernia.

Maak nu een afspraak 

Mogelijke oorzaken van rugklachten bij golfen

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk die uw rugpijn bij golfen kunnen veroorzaken. Het begint al bij het tillen van de (zware) golftas. Het continu optillen en neerzetten kan belastend zijn voor uw rug. Daarnaast is een verkeerde techniek ook vaak een oorzaak van uw klachten.

Een goede golftechniek om rugklachten te voorkomen

Zoals bij iedere sport is het belangrijk om te starten met een warming-up, zo ook bij golf. Daarnaast is het uitvoeren van een goede ‘swing’ van groot belang. Door veelvuldig de lage rug te draaien en te strekken, is het mogelijk dat er een blessure kan optreden. Krampachtige bewegingen of juist geforceerde bewegingen tijdens het golfen kunnen ervoor zorgen dat uw gewrichtsbanden geïrriteerd raken. Wij raden u aan om uw golftechniek te laten controleren door een professional of coach.

Wat kan Fysius voor uw rugklachten bij golf betekenen? 

Heeft u na een week nog steeds last van (lage) rugklachten door golfen? In dit geval is het verstandig om een afspraak te maken bij Fysius om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten en rugpijn bij golfen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.