Rugklachten of rugpijn door dansen?

Dansen is een uitdagende sport om fit en gezond te blijven. Dansen vraagt veel van uw lichaam en vaak worden er hoge eisen gesteld aan de fysieke en mentale gezondheid. Een ontsteking of een verstuiking komt dan ook met regelmaat voor, maar ook (onder)rugblessures komen vaker voor dan gedacht.

Maak nu een afspraak

Oorzaak van rugklachten tijdens dansen

Veel dansers ervaren spanning en/of pijn in de (lage) rug. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor de pijn. Een foute danstechniek of een verkeerde lichaamshouding zijn de grootste veroorzakers van een blessure. Het is belangrijk om u danstechnieken te laten controleren door een coach of professional. Ook overbelasting, oververmoeidheid en stress kunnen resulteren in rugklachten en moeten niet onderschat worden!

Wat kunt u doen bij rugklachten of rugpijn bij dansen?

Zoals bij iedere sport is een warming-up en cooling-down belangrijk. Ook sterke buikspieren verkleinen de kans op een rugblessure. Toch zijn rugklachten niet altijd te voorkomen. Wanneer u rugklachten of rugpijn ervaart, raden wij u aan om een afspraak te maken bij Fysius om de oorzaak van deze klachten in kaart te brengen. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.