Rugpijn en medicatie

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Lage en hoge rugpijn komen veel voor, maar ook klachten in de nek, schouders en flanken zien wij regelmatig voorbijkomen. Rugklachten kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks leven. Uw werk, huishouding of hobby’s zoals sporten of tuinieren kunnen hieronder leiden. Medicatie zoals een pijnstiller of paracetamol kan soms verlichting geven.

Maak nu een afspraak

Medicatie gebruiken bij rugklachten

Doordat de onderrug pijn ervaart, probeert het lichaam bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt, dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam. Om de bewegelijkheid te bevorderen kunt u een pijnstiller innemen, zoals een aspirientje of een paracetamol.

Medicatiegebruik

Wanneer u bij rugklachten en rugpijn medicatie gebruikt, kunt u meestal snel merken dat de pijn minder wordt. Belangrijk is om te weten dat door het gebruik van medicatie de oorzaak van uw rugklachten en rugpijn niet verdwijnen. Houden uw rugklachten en rugpijn ondanks het medicatiegebruik langere tijd aan? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak bij Fysius.

Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Soorten rugklachten en rugpijn

Rugklachten zijn onder te verdelen in aspecifieke rugklachten en specifieke rugklachten. Specifieke rugklachten hebben een duidelijke oorzaak, aspecifieke klachten niet. Daarnaast zijn rugklachten na duur in te delen:

  • Acute (lage) rugklachten (duur minder dan 6 weken)
  • Subacute (lage) rugklachten (duur 6 tot 12 weken
  • Chronische (lage) rugklachten (duur langer dan 12 weken)

Wat is de oorzaak van uw rugklachten?

Uw rugklachten kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren, zoals overbelasting van de rug, een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. Ook stress op uw werk of in uw privéleven kan een belangrijke rol spelen bij uw rugpijn. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat wij samen met u de rugklachten kunnen verhelpen.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.