Rug- en schouderklachten?

Wist u dat de schouder één van de meest gecompliceerde gewrichten van het menselijk orgaan is? Het zit zo geconstrueerd in elkaar dat u in staat bent om allerlei complexe handelingen te verrichten. Wanneer u last heeft van rugpijn door klachten in uw schouder en daardoor beperkt wordt in uw dagelijks leven, kan dit heel vervelend zijn.

Rugpijn door schouderklachten ontstaan vaak door een ‘probleem’ in de de wervelkolom. Fysius Rugexperts is al jarenlang gespecialiseerd in het behandelen van rug. Wij zien geregeld cliënten met een combinatie van rug- en schouderklachten. Er ligt een groot verband tussen schouder- en rugklachten. Ook met schouderklachten kunt u dus bij Fysius terecht.

Maak nu een afspraak

Symptomen rug- en schouderklachten

Heeft u rugklachten? Dan kunt u schouderklachten ervaren rond het schoudergewricht als u uw arm beweegt en soms zelfs als u deze stilhoudt. Door de pijn in uw schouder/arm kunt u niet goed bewegen, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden. Vaak is dit ook voelbaar in de rug.

Veelvoorkomende symptomen bij schouderklachten: 

 • Pijn rondom u schoudergewrichten
 • Pijn uitstralend naar de nek, bovenarm, elleboog of vingers
 • Pijn onder het schouderblad of tussen de schouderbladen
 • Niet goed kunnen bewegen van de schouders (en arm)
 • Nachtelijke pijn
 • Spierpijn en stijfheid van spieren

Oorzaak schouderklachten door rugklachten

Schouderklachten kunnen zowel plotseling als geleidelijk ontstaan. Bij onze cliënten zien wij vaak dat de oorzaak in de wervelkolom ligt, dit verklaart de rugpijn. Schouderklachten bestaan er in verschillende mate. Bij schouderklachten kunt u bijvoorbeeld pijn rond het schoudergewricht hebben, maar ook pijn in de armen ervaren. Dit kan een beperking geven in uw bewegingsvrijheid.

Dergelijke oorzaak van schouderklachten:

 • Oorzaak ligt in de wervelkolom
 • Overbelasting (door het verrichten van eenzijdige werkzaamheden)
 • Houdingsproblemen
 • Schouderklachten na een val
 • Spanning of stress

Behandeling bij schouderklachten bij rugklachten

Als u schouderklachten heeft is het van belang om de oorzaak van klachten te achterhalen en te behandelen. Fysius Rugexperts is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. schouderklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise in om het antwoord te geven op deze klachten.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw rug- en schouderklachten? Ook wanneer u vragen heeft over hoe u het beste kunt bewegen of als u de pijn niet vertrouwt, kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.