Massage bij rugklachten?

Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Lage en hoge rugpijn komen veel voor, maar ook klachten in de nek, schouders en flanken zien wij regelmatig voorbijkomen. Wanneer u rugpijn heeft kan massage verlichting geven. Tijdens de intake en het onderzoek brengt onze Rugexpert de oorzaak van uw klachten in kaart. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om te werken aan een optimaal behandelresultaat. Massage kan een onderdeel zijn van uw persoonlijk behandelplan.

Maak nu een afspraak

Een massage bij rugklachten

Wanneer u last heeft van rugpijn kan een massage verlichting geven. Omdat er bij (lage) rugpijn sprake kan zijn van spieren die verkrampen of stijf zijn, zorgt een massage voor ontspanning van de spieren. Een massage werkt op korte termijn.

Een massage pakt echter op geen enkele manier de oorzaak van de rugpijn aan. De massage kan voor tijdelijke verlichting zorgen, maar de oorzaak van het probleem wordt hiermee niet behandeld.

Wat kunt u doen bij rugklachten en rugpijn?

Het is belangrijk om de oorzaak van uw rugklachten en rugpijn te achterhalen, zodat de klachten verholpen kunnen worden. Wanneer u bijvoorbeeld rugklachten heeft door een verkeerde zithouding, kunt u deze zelf verbeteren door de juiste zithouding aan te nemen. Een massage zal hier de oorzaak niet blijvend van wegnemen.

Veelvoorkomende oorzaken:

  • Verkeerde houding
  • Eenzijdige belasting 
  • Overbelasting
  • Plotselinge, verkeerde beweging
  • Spanning of stress

Blijft u klachten houden? Dan raden wij u aan om niet te wachten om een afspraak te maken bij Fysius. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.