Rugpijn en longklachten?

Wist u dat uw longen de oorzaak kunnen zijn van uw rugpijn? Onze longen hebben als functie om het lichaam te voorzien van zuurstof. Daarnaast zorgen zij ervoor dat koolstofmonoxide uit het bloed verwijderd wordt. Wanneer de longen niet naar behoren werken, kan dit o.a. (hoge) rugklachten en rugpijn veroorzaken.

Maak nu een afspraak!

Oorzaak van longklachten en rugpijn

Pijn in de longen kan uitstralen naar de boven rug. Wellicht heeft u weleens een flinke verkoudheid gehad, waarbij het vele hoesten ook rugpijn veroorzaakte? Een verkoudheid gaat vanzelf over, maar dat geldt niet voor alle klachten. Wanneer u rugklachten en rugpijn heeft (en u verdenkt uw longen van disfunctioneren) is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zodat de klachten behandeld kunnen worden.

Mogelijke oorzaken van longklachten:

  • Longontsteking
  • Verkeerde lichaamshouding (in elkaar gedoken)
  • Roken

Wat kan ik doen bij longklachten?

Rugklachten en rugpijn kunnen in verband staan met een probleem in de organen. Het is belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Tijdens de intake voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Na de intake stellen wij een persoonlijk behandelplan op en werken wij graag samen aan een optimaal behandelresultaat.

Indien wij uw rugklachten niet vertrouwen verwijzen wij u door naar uw huisarts.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over uw lever- en rugklachten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 002 1700 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 088 - 002 1700. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 088 - 002 1700 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 12785943

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 088 - 002 1700 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.