Over Fysius

Fysius Rugexperts helpt mensen met chronische rugklachten. Met jaarlijks ca. 15.000 nieuwe cliënten is Fysius Rugexperts de marktleider op het gebied van het wetenschappelijk onderbouwd behandelen van rugklachten in de eerstelijns gezondheidszorg.

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Fysius heeft met ruim 30 behandelcentra en ruim 150 medewerkers als uitgangspunt:
‘De beste zorg en service voor iedere cliënt’

Kwaliteit

Fysius is voortdurend bezig de kwaliteit te verbeteren om aan de verwachtingen van haar cliënten te blijven voldoen. Continue, interne scholing draagt hieraan bij. Achmea erkent Fysius Rugexperts als Pluspraktijk. Fysius voldoet hiermee aan de hoogste eisen en alle criteria van zorgverzekeraars op het gebied van kwaliteit, transparantie en service.

Onze Rugexperts

Elke fysiotherapeut bij Fysius is intern opgeleid tot Rugexpert. Fysius Rugexperts werkt uitsluitend met gediplomeerde fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van cliënten met rug- en wervelkolomgerelateerde klachten. Onze rugexperts staan geregistreerd in het BIG- en kwaliteitsregister van hun beroepsgroep (Keurmerk Fysiotherapie). Alle behandelaars worden intern opgeleid tot rugexperts en krijgen daarnaast voortdurend bijscholing.

De kracht van Fysius Rugexperts

 • Expertise & ervaring

Met 120 Rugexperts heeft Fysius inmiddels meer dan 125.000 cliënten (met gemiddeld meer dan 10 jaar rugklachten) succesvol behandeld. Hierdoor is enorm veel expertise en ervaring ontwikkeld, welke wij iedere dag met veel plezier inzetten bij ieder persoonlijk behandelplan.

 • Wetenschappelijke onderbouwing

Het Fysius behandelconcept is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Wij evalueren continu de behaalde resultaten en bekijken hoe we op basis hiervan ons behandelconcept verder kunnen optimaliseren. Ook werkt Fysius intensief samen met wetenschappers en investeert in eigen wetenschappelijk onderzoek.

 • Unieke behandelmethoden

Onze Rugexperts worden jaarlijks bijgeschoold op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten voor rug-, nek- en bekkenklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise in om antwoord te geven op deze klachten. Hiervoor gebruiken wij specialistische behandelmethoden en -apparatuur.

 • Aantoonbaar betere resultaten op lange termijn

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken (o.a. Achmea 2014) is gebleken dat het Fysius behandeltraject in vergelijking met andere fysiotherapiepraktijken betere resultaten behaalt voor rug-, nek- en bekkenklachten.

 • Patiënt tevredenheid

98% van onze cliënten ervaart het Fysius behandeltraject als de juiste aanpak. Gemiddeld waarderen zij onze zorg met een 9,2 op Zorgkaart Nederland.

Wist u dat...

 • U geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts
 • Fysius wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering
 • U een persoonlijk en effectief behandelplan op maat ontvangt
 • Fysius al meer dan 125.000 cliënten heeft geholpen
 • 98% van onze cliënten een tevreden is over hun behandeling.
 • U vragen via Whatsapp kunt stellen aan een Rugexpert

“Door scholing, ontwikkeling en samenwerking met specialisten werkt Fysius dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige zorg.”

Prof. dr. Andry Vleeming