Oefeningen tegen rugklachten

Op deze pagina vind je video's van iedere huiswerkoefening tegen rugklachten.

Welke oefeningen moet ik doen?

Als het goed is heeft je Rugexpert je een aantal oefeningen meegegeven, met daarbij hoe vaak je ieder van deze oefeningen uit moet voeren. Probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden, zodat je herstel zo snel en goed mogelijk verloopt.

De oefeningen die je hebt meegekregen, vind je op deze pagina. Onze Rugexperts Martijn en Marjolein laten in korte, heldere video's zien hoe je iedere oefening uitvoert. Kom je er toch niet uit? Vraag dan je Rugexpert om advies of neem meteen contact met ons op!

Ik ben niet bij een Rugexpert van Fysius geweest, kan ik deze oefeningen ook doen?

Heb je geen klachten? Dan kun je deze oefeningen veilig uitvoeren, tenzij anders vermeld. De meeste oefeningen helpen om je spieren, stabiliteit en bewegelijkheid te verbeteren. En dat is natuurlijk goed voor iedereen! Op deze manier kun je zelfs veel klachten voorkomen, door alvast te zorgen voor een sterke, gezonde rug. Dat moedigen we alleen maar aan!

Heb je rugklachten? Afhankelijk van je klachten zijn bepaalde oefeningen namelijk wel of niet geschikt om uit te voeren. De verkeerde oefeningen voor jouw klachten kunnen de pijn namelijk verergeren en misschien zelfs schadelijk zijn voor je rug. Vraag daarom altijd een Rugexpert welke oefeningen voor jou geschikt zijn. Maak meteen een afspraak!