Medicatie bij nekklachten of nekpijn?

Nekpijn is een veelvoorkomende en vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. De gehele nek kan pijnlijk of stijf zijn, maar ook links of rechts achter het oor kan de klacht duidelijk voelbaar zijn. Medicatie zoals een pijnstiller of paracetamol kan soms verlichting geven.

Maak nu een afspraak

Medicatiegebruik bij nekklachten

Doordat u nekklachten en nekpijn ervaart, probeert u bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt, dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam. Het is belangrijk om ‘gewoon’ te blijven bewegen. Om de bewegelijkheid te bevorderen kunt u medicatie in de vorm van een pijnstiller innemen, zoals een aspirientje of een paracetamol.

Waar komt uw nekpijn vandaan?

De klachten bij nekpijn kunnen variëren van een stijf gevoel tot plotselinge pijnscheuten in de nek. Hierbij kan ook flinke hoofdpijn ontstaan. Maar ook pijn/tintelingen in de schouders en armen kunnen een gevolg zijn van nekklachten.

Veelvoorkomende symptomen van nekpijn:

  • Stijfheid
  • Pijnscheuten
  • Uitstraling schouder/arm
  • Tintelingen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Bewegingsbeperking

Wat is de oorzaak van uw nekklachten en nekpijn?

Uw nekklachten en nekpijn kunnen veroorzaakt worden door meerdere factoren, zoals een verkeerde lichaamshouding, overbelasting (denk hierbij aan veelvuldig bureauwerk), slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gemaakt. Medicatie kan de pijnklacht wat verminderen, maar op lange termijn is dit niet de oplossing. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat wij samen met u de nekklachten kunnen verhelpen. 
Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Meer informatie?

Heeft u nog specifieke vragen over nekklachten en nekpijn na een val of ongeluk? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 - 222 22 27 of maak gebruik van onze live chat! Wij helpen u graag!

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Vind een vestiging bij u in de buurt!

Met ruim 30 behandelcentra altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.