Het Fysius behandeltraject

Fysius is al meer dan 10 jaar lang de Rugexpert. Met jaarlijks ca. 20.000 nieuwe cliënten is Fysius Rugexperts de specialist om met een persoonlijk, wetenschappelijk onderbouwd behandelplan antwoord te geven op uw rug-, nek- en bekkenklachten.

Vraag een intake aan

De kracht van Fysius Rugexperts

 • Expertise & ervaring
  Met 120 Rugexperts heeft Fysius inmiddels meer dan 120.000 cliënten (met gemiddeld meer dan 10 jaar rugklachten) succesvol behandeld. Hierdoor is enorm veel expertise en ervaring ontwikkeld, welke wij iedere dag met veel plezier inzetten bij ieder persoonlijk behandelplan.

 • Wetenschappelijke onderbouwing
  Het Fysius behandelconcept is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Wij evalueren continu de behaalde resultaten en bekijken hoe we op basis hiervan ons behandelconcept verder kunnen optimaliseren. Ook werkt Fysius intensief samen met wetenschappers en investeert in eigen wetenschappelijk onderzoek.

 • Unieke behandelmethoden en gespecialiseerde behandelapparatuur
  Onze Rugexperts worden jaarlijks bijgeschoold op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten voor rug-, nek- en bekkenklachten. Iedere dag zetten wij onze kennis en expertise in om antwoord te geven op deze klachten. Hiervoor gebruiken wij specialistische behandelmethoden en -apparatuur.

 • Aantoonbaar betere resultaten op lange termijn
  Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken (o.a. Achmea 2014) is gebleken dat het Fysius behandeltraject in vergelijking met andere fysiotherapiepraktijken betere resultaten behaalt voor rug-, nek- en bekkenklachten.

 • Patiënt tevredenheid
  98% van onze cliënten ervaart het Fysius behandeltraject als de juiste aanpak. Gemiddeld waarderen zij onze zorg met een 9,2 op Zorgkaart Nederland.

 

“Door scholing, ontwikkeling en samenwerking met specialisten werkt Fysius dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige zorg.”

- Prof. dr. Andry Vleeming

Het Fysius behandeltraject

Om tot een optimaal behandelresultaat te komen doorloopt u het gehele Fysius behandeltraject, welke bestaat uit 4 fasen.

1. Intake & onderzoeksfase

Tijdens een uitgebreide intake brengt de Rugexpert de oorzaken van uw klachten in kaart. Op basis van de uitkomsten stelt uw Rugexpert een persoonlijk en intensief behandelplan op. Samen met de Rugexpert stemt u duidelijk de haalbare doelen en verwachtingen af.

2. Optimalisatiefase

Op basis van uw specifieke klachten starten wij met het optimaliseren van uw mobiliteit, stabiliteit, houding- en beweeggedrag. Hiervoor maken wij o.a. gebruik van specialistische behandelmethoden en -apparatuur. Daarnaast krijgt u gerichte adviezen en oefeningen die bijdragen aan het verminderen van uw klachten. Samen evalueren wij continu de verwachtingen en behaalde resultaten.

Deze intensieve behandelfase duurt gemiddeld 6 weken en vormt de eerste belangrijke stap voor een optimaal resultaat.

3.Stabilisatiefase

Na de optimalisatiefase heeft u goed inzicht in de oorzaken van uw klachten en kunt u de juiste houding en beweging toepassen in het dagelijks leven. In de stabilisatiefase werken wij aan het verder verbeteren van uw stabiliteit en kracht. Deze behandelfase duurt ook ongeveer 6 weken.

Aan het einde van de stabilisatiefase zijn uw behandeldoelen behaald.

4.Rugcoachfase

Om uw behaalde resultaat te behouden is het belangrijk om uw juiste houding en beweging dagelijks toe te blijven passen. Periodiek werken wij samen met u aan het behoud van uw resultaat door online ondersteuning, adviezen en oefeningen.

Vraag een intake aan

“Na 3 jaar rugpijn ben ik eindelijk van mijn klachten af. Ik ben heel blij met de aanpak van Fysius.”
Natasja Walstra, cliënt bij Fysius
"Ik kon nauwelijks 10 meter lopen vanwege mijn rugklachten. Dat de behandelingen van Fysius effectief zijn, merk ik elke dag weer!"
Marcel Rensen, cliënt bij Fysius
"Na een paar behandelingen merkte ik al verbetering! Ik loop weer met twee treden tegelijk de trap op. Een heerlijk gevoel!"
Bas de Jong, cliënt bij Fysius
Altijd een vestiging bij u in de buurt!

Met 29 vestigingen altijd bij u in de buurt! Zoek de dichtsbijzijnde vestiging door hieronder uw postcode of woonplaats in te vullen.

Fysius vestigingen in de buurt van :

Bel 0800 - 222 22 27 (gratis) en maak vandaag nog een afspraak.

Maak nu een afspraak