Eerste Hulp Bij Rugklachten (EHBR)

Heeft u hulp bij rugklachten nodig? Wist u dat Fysius gratis inzicht kan bieden in de oorzaak van uw rugklachten, nekklachten of bekkenklachten? Blijf niet langer lopen met vragen en vraag vandaag nog het gratis Rugadvies aan!

Ja, ik wil gratis advies

Waarom EHBR?

Hoge of lage rugklachten komen tegenwoordig steeds vaker voor. Maar toch weten de meeste mensen niet wat te doen wanneer zij rugpijn ervaren. Ongeveer 80% van de Nederlanders krijgt te maken met rugklachten. Dit komt doordat wij steeds minder bewegen en onze rug vaak eenzijdig belasten. Doordat u rugpijn ervaart, probeert het lichaam bepaalde pijnlijke houdingen te vermijden. Het gevolg hiervan is dat het lichaam een andere houding aanneemt, dit kan belastend zijn voor de rest van het lichaam waardoor u in een vicieuze cirkel van rugpijn terecht komt.

Fysius biedt u 'Eerste Hulp Bij Rugklachten' met het gratis Rugadvies!

Wat kunt u (zelf) doen bij Rugklachten?

Het is belangrijk om te proberen de oorzaak van uw rugpijn te achterhalen, zodat de klachten doelgericht kunnen worden verholpen. Wanneer u bijvoorbeeld rugklachten heeft door een verkeerde zithouding, kunt u dit zelf verbeteren door bijvoorbeeld een juiste zithouding aan te leren.

Veelvoorkomende oorzaken

  • Verkeerde houding (stoel, bureau, staan)
  • Eenzijdige belasting van de rug
  • Overbelasting (ook tijdelijk)
  • Plotselinge verkeerde beweging (erin schieten)
  • Spanning of stress (opbouwen van rugklachten)
  • Zwangerschap (verhoogde rugbelasting)

Rugklachten of rugpijn als gevolg van tijdelijke overbelasting gaan vaak vanzelf weer over. Maar in de meeste gevallen is zijn de klachten geleidelijk ontstaan en na verloop van tijd steeds erger geworden. Bij langdurige rugklachten (chronische rugklachten) raden wij u aan om u door een Rugexpert te laten onderzoeken zodat de oorzaak van uw klachten in kaart gebracht kan worden.

Wilt u weten waarom u exact rugklachten heeft? Maak dan nu gebruik van ons gratis Rugadvies!

Fysius biedt 'Eerste Hulp Bij Rugklachten'

Fysius Rugexperts is dé gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk in het behandelen van rug-, nek-, bekken- en schouderklachten. Bij Fysius kunt u terecht met o.a. acute rugklachten maar ook wanneer u al lange tijd chronische rugklachten heeft.

Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten vandaan komen en op basis daarvan een persoonlijk behandelplan opstellen om te werken aan een optimaal behandelresultaat.

Over Fysius Rugexperts

Fysius Rugexperts is al 10 jaar lang dé specialist voor rug- en bekkenklachten.
Wij geven u graag tips en adviezen om samen te werken aan een gezonde rug.

    Vind een vestiging bij u in de buurt!
  Bel 0800 - 222 22 27 met één van onze medewerkers!
  Heeft u vragen? App uw vraag naar een Rugexpert: 06 - 303 510 19

Maak een afspraakGratis Rugadvies

Welke afspraak wilt u maken?

Ik wil gratis advies van Fysius

Wanneer u twijfelt over de ernst van uw pijn en waar uw klachten vandaan komen raden wij u aan om een afspraak te maken met een Rugexpert op een vestiging naar keuze. Wij bieden u graag een vrijblijvend gesprek aan waarbij één van onze Rugexperts samen met u bekijkt welke klachten u ondervindt. Tevens wordt er een Rugscan gemaakt zodat uw klachten in beeld worden gebracht. U verlaat het kennismakingsgesprek met een persoonlijk advies waar u echt iets aan heeft.


Gratis Rugadvies
Ik wil direct geholpen worden

Met een Intake wordt er direct een afspraak ingepland waarmee u verzekerd bent van goede zorg. Om de oorzaak van uw klachten goed in kaart te brengen bestaat de intake uit een uitgebreid onderzoek. Uw klachten worden namelijk vaak veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens de intake brengt de Rugexpert deze factoren in kaart en stemt samen met u de haalbare doelen en verwachtingen af. Er wordt een persoonlijk en intensief behandelplan opgesteld, hiermee kunt u direct starten met uw behandeltraject.


Intake