De Friesland Zorgverzekeraar biedt in 2019 slechts beperkte vergoeding van uw behandelingen bij Fysius.

 
Fysius heeft voor 2019 geen contract getekend met De Friesland Zorgverzekeraar. Als gevolg van dit besluit zal er het een en ander voor u veranderen. Als u nog niet bekend met de reden waarom Fysius hiervoor heeft gekozen kun u daar hier meer over lezen.
 
 
Alleen als uw behandeling is gestart in 2018
De overgangsregeling van De Friesland is alleen geldig wanneer uw behandeling in 2018 is gestart. Is uw behandeling na 31 december 2018 gestart dan vergoedt De Friesland uw behandelingen niet langer volledig. Ook niet vanuit de overgangsregeling.
Extra kosten en administratie t/m maart 2019
Wij kunnen niet langer automatisch voor u declareren. Indien u verzekerd blijft bij De Friesland zijn wij in de periode januari t/m maart 2019 genoodzaakt elke behandeling afzonderlijk aan u in rekening te brengen. Deze moet u vervolgens zelf eerst betalen, waarna u een declaratie kunt indienen bij De Friesland.
Deze moeite kunt u zich eenvoudig besparen door nu over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
Gedeeltelijke vergoeding na maart 2019
Wilt u als De Friesland verzekerde na maart 2019 gebruik maken van onze zorg dan zult u uw behandelingen eerst zelf moeten betalen. Daarnaast krijgt u slechts een deel van de behandeling vergoed, nadat u de kosten heeft gedeclareerd bij De Friesland. Dit is tevens van toepassing wanneer u nu niet in behandeling bent en als uw behandeling in de periode januari t/m maart 2019 van start gaat.

Stapt u nu over naar een andere zorgverzekeraar dan kunt u vanuit uw aanvullende verzekering zonder extra kosten of administratieve handelingen gebruik blijven maken van onze zorg. Fysius heeft met alle andere zorgverzekeraars wel een contract.