Cliëntervaring: Tine Coppiens

Ik durf hardop te zeggen: mijn hele leven is veranderd door Fysius! Ik ben een zeer gelukkig mens!

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Tine Coppiens (68). Het begon met handbal. Later verloor ze haar hart aan de tennissport. Haar rugpijn begon in 2004 na een blessure aan haar been. Daarna volgden uitvalsverschijnselen in haar benen en ze kon nog amper lopen. Tine kreeg gedurende een half jaar therapie in een revalidatiecentrum .Thuis werd een traplift geïnstalleerd en werden het toilet en de badkamer aangepast.

Hernia was de diagnose die uiteindelijk gesteld werd. Opereren was geen optie: de neurochirurg schatte slechts 20% kans op verbetering in. Daarnaast is Tine longpatiënt wat elke operatie sowieso risicovol maakt. Een ruggenprik tussen haar wervels bracht de eerste keer verlichting, de tweede keer verergerde de pijn. “We kunnen niets voor je doen, leer er maar mee leven.” Met die boodschap werd Tine in 2008 naar huis gestuurd.

Haar dagen op de tennisbaan waren wellicht voorbij, maar haar sportmentaliteit was volledig intact. Opgeven was er niet bij. Tine bleef zoeken naar oplossingen. Het was in die periode dat haar man de krant opensloeg en een advertentie van Fysius zijn aandacht trok. Nog diezelfde dag werd er een afspraak gemaakt.

“Men was wat huiverig om met mij aan de slag te gaan. In gezamenlijk overleg hebben we besloten toch een poging te wagen. De situatie zou in elke geval niet kunnen verergeren en ik realiseerde me goed dat Fysius geen garanties kon geven. Na drie of vier keer begon ik te merken dat ik er echt baat bij had. Ik durfde weer stukjes te lopen zonder krukken. Tot mijn grote verbazing kon ik opeens zonder veel moeite opstaan uit een stoel. Ik had minder pijnscheuten en daardoor ging mijn ademhaling ook beter. Aanvankelijk durfde ik er niet in te geloven, ik ben al zo vaak teleurgesteld. Nu durf ik het hardop te zeggen: mijn hele leven is veranderd! Ik slaap zonder problemen, waardoor ik mij ’s morgens weer veel energieker voel. Ik ben een gelukkig mens, ik ben zo blij dat ik weer dingen kan doen zonder telkens om hulp te moeten vragen. Ik bazuin het rond aan iedereen die het maar wil horen!”

Wilt u ook geholpen worden aan uw klachten?

Onze Rugexperts staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op om te horen of wij u kunnen helpen. Bel gratis 0800-222 22 27. Wij helpen u graag!

Maak nu een afspraak

< Ga terug naar alle cliëntervaringen